2018. október 30., 16:14

Tanárcserére indulnak a szepsi egyházi iskolaközpont munkatársai

A TALENTED LIFE elnevezésű Interreg-projekt keretében novemberben tanárcserén vesznek részt a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont munkatársai, akik a budapesti Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vendégei lesznek.

dsc_0065-2-.jpg
Médialapozó

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt vezető partnere a budapesti Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a felvidéki partner pedig a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont. A TALENTED LIFE nevet viselő, jelenleg is zajló projekt fő célja, hogy teret biztosítson a két partneriskola között a tehetséggondozás területén a tapasztalatok és a know-how átadására, illetve közösen kidolgozzanak egy innovatív programot a tehetséges diákok számára.

A projekt keretében a tanárok közös továbbképzésen és műhelymunkán vesznek részt, bekapcsolódnak a cseretanár-programba, az iskolák tanulói pedig két közös diáktáborban ismerhetik meg egymást. Az egyik tábor Szilvásváradon zajlott 2018 júniusában, a másikra pedig 2019 januárjának második felében kerül majd sor, a helyszín pedig a Magas-Tátra lesz.

Ezt megelőzően azonban a tanárcserét bonyolítják le. November második felében a szepsi egyházi iskolaközpont négy tanára látogat el Budapest XVIII. kerületébe, ahol három napon át a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vendégei lesznek, órákat adnak. A következő héten pedig a budapesti iskola munkatársai érkeznek ugyanilyen céllal Szepsibe.

Nagy István, a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont igazgatója lapunknak nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy kevés oktatási intézmény nyert Interreg-pályázaton, jellemzően inkább testvérvárosok, illetve utak, hidak felújítására és építésére megírt pályázatok voltak sikeresek. Ez is érdekessé teszi a két egyházi iskolaközpont közös projektjét. Hozzátette, az összegyűjtött tapasztalatokat egy kézikönyvben is összefoglalják majd, hogy másokkal is megoszthassák a legjobb gyakorlatokat, a kifejlesztett módszertant.

dsc_0065-2-.jpg
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.