Szakmai nap az interaktív mesemondásról

ma7 2018. december 06., 14:08

Utolsó állomásához érkezett a Comenius Pedagógiai Intézet által életre hívott kistérségi pedagógiai szakmai találkozó-sorozat. Ennek a Lévai Juhász Gyula Alapiskola és az Ipolybalogi Óvoda adott otthont. „Az interaktív mesemondás szakmai háttere“ címet viselő szakmai napot Léván 23 óvodapedagógus és alapiskolai pedagógus, Ipolybalogon pedig 17 óvodapedagógus tisztelte meg részvételével.

Imre Mács Katalin, a Kultúráért Gömörben és Gömörön túl P.T. képviselője, néptánc- és óvodapedagógus az Aranyszőrű bárány mese bemutatásával vonta be a résztvevőket az élményalapú tanulás legjobb eszközének tekinthető mesefeldolgozásba. A pedagógusok aktív szereplőkké váltak a nap folyamán, közösen jelenítették meg az egyes szereplőket. Betekintést nyertek a mese felépítésébe, a térhasználat, a térérzékeltetés és más drámapedagógiai eszközök alkalmazásába az interaktív mesefeldolgozások során.

A szakmai nap vezetője kiemelte az alkotói folyamat hármas egységének és a pedagógus személyiségének  szerepét. Hangsúlyozta az adott meséhez kapcsolódó nevelési célok sokrétűségét az élmény alapú nevelés folyamatában. Nagy előnynek nevezte, hogy a mesefeldolgozás a pedagógusi motiváció mozgatórugójának is tekinthető.

Képgalériánk:

A résztvevők nagyon élvezték Imre Mács Katalin saját tapasztalatokra épülő szakmai bemutatóját. Ugyancsak hálásan köszönik vendéglátóik, a Lévai Juhász Gyula Alapiskola, az SZMPSZ Lévai-Nagykürtösi Területi Választmánya, az Ipolybalogi Községi Hivatal és az Ipolybalogi Óvoda szíves vendéglátását és a finomabbnál finomabb falatokat. A szakmai találkozó lehetővé tette egymás megismerését és a tapasztalatcserét, ugyanakkor bővítette a pedagógusok eszköztárát az élmény alapú nevelés terén.

Forrás: Markovics Tímea

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS