Somorján folytatódott a Pro Media Alapítvány újságíróképzésének bemutatkozó körútja

Starovič Tibor 2018. szeptember 21., 22:41

Somorján, a Madách Imre Gimnáziumban folytatódott pénteken a Pro Media Alapítvány újságíróképzésének bemutatkozó körútja, a ma7.sk vezető szerkesztőjének és az intézmény kuratóriumi tagjának előadásával.

A kilenc megállóból álló bemutatkozó körútnak Somorja a második állomása volt. A bemutatkozó körúton az alapítvány és az általa működtetett ma7 médiacsalád munkatársai Pozsonytól Királyhelmecig az ország déli részének több jelentős magyar oktatási nyelvű gimnáziumát látogatják meg.

Somorján a Madách Imre Gimnázium harmadikos és negyedikes diákjainak az újságíró szakma iránt érdeklődő diákjai nyerhettek betekintést az alapítvány célkitűzéseibe, valamint a november végén induló képzés részleteibe, céljaiba s választ kaphattak a kezdeményezés miértjére is.

Képgalériánk:

Bízunk benne, hogy a jó hangulatú találkozó résztvevőinek némelyikét viszontlátjuk a képzésen és idővel talán kollégaként is a ma7 médiacsaládban. A bemutatkozó körút következő megállója Dunaszerdahelyen lesz, a Csallóköz központjának számító város két magyar tannyelvű gimnáziumában szeptember 28-án. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Írd velünk a holnapot! - Jelentkezz Te is a Pro Media Alapítvány újságíró-képzésére!
Miért? - Ha érdekel az újságírás és a média, ha szeretsz a dolgok mögé látni és Te is szeretnéd elmondani, mi a fontos, mert vannak ötleteid és meglátásaid - köztünk a helyed!
Mit kínálunk? - Kiemelkedő szakmai gyakorlattal rendelkező újságíróktól sajátíthatod el a szakma alapjait és gyakorlatát, rövid idő alatt és teljesen ingyen! Hírügynökségi vagy internetes újságírás, nyomtatott sajtó, rádió, televízió, esetleg a fotózás vagy a közösségi médiatartalmak érdekelnek? Képzéseinken a szakma bejáratott, de kialakulóban lévő irányzataival egyaránt megismerkedhetsz, és ki is próbálhatod magad – az igazán rátermettek a jövő nyáron akár már fizetésért is!
Mikor, mi, hol? - A képzésekre novembertől áprilisig kerül sor, havi egy alkalommal, szombatonként mindig a média egy-egy ágának szakmai gyakorlatát tanulhatod, kis létszámú csoportokban, első kézből. A képzések helyszíne a jelentkezők lakhelyének függvényében véglegesül, de mindig a lehető legközelebb lesz hozzád. Sőt, az útiköltségedet is megtérítjük!
Kinek? - A képzéseinkre a felvidéki magyar tannyelvű gimnáziumok és középiskolák harmadik és negyedik évfolyamos diákjait várjuk.
Hogyan? - Képzéseinkre e-mailben (kepzes@promediaalapitvany.sk) jelentkezhetsz. Ebben add meg a neved, lakcímed és elérhetőségeidet (telefonszám, e-mail cím), és írj néhány sort arról, hogy mi az, amit a képzéstől vársz, a szakma melyik ága érdekel leginkább és miért, de említsd meg azt is, ha aktívan blogolsz, fotózol vagy éppen írtál már az iskolaújságba. A jelentkezések leadási határideje 2018. november 15.
0 HOZZÁSZÓLÁS