2018. július 7., 12:29

Nyáron kerülnek kiválasztásra az új, magyar nyelven is megjelenő tankönyvek

A nyári szünet alatt sem pihen az Oktatásügyi Minisztérium, tankönyveket biztosít be a következő tanévre. Hogy ez csak ígéret marad, ahogy az elmúlt években, vagy valóban meg is kapják a kért tankönyveket az iskolák, azt majd a szeptember mondja meg.

iskolakezdés
Fotó: rovin

A 2018/19-es tanévre 2,6 millió darab tankönyvet kérvényeztek az iskolák, jelenleg ennek alig több, mint a fele - 1,5 millió darab van előkészítve.

Nagyrészt újra kiadott könyvekről van szó, de készül néhány új kiadvány is - tájékoztatott a minisztérium. A vásárlásra előirányzott összeg 6,8 millió euró, amelyet szeptemberben további 1,1 millióval egészítenek ki.

Új tankönyvek magyarul - csak két tantárgy esélyes

A könyvbeszerzés része a megújított állami oktatási program keretében az új, eddig hiányzó tankönyvek elfogadási folyamata is. Júliusban például kiválasztják azt a két tantárgyat oktató tankönyvet, amelyeknek magyar fordítása is készül. Mégpedig a másodikosok részére készült Honismeret, illetve az 1-4. évfolyam számára készült Matematika tankönyvet. Augusztusban további „magyar dömping” várható, az általános iskolák 5-9. és a nyolcosztályos gimnáziumok 1-4. évfolyamai számára készülő Matematika könyvet választják ki, amelyből elvileg készül magyar kiadás is.

Arról nem szól a minisztérium tájékoztatója, hogy ezek a könyvek mikor lesznek elérhetők, mikor vehetik kézbe a gyerekek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.