Megkezdődött a Pro Media Alapítvány újságíróképzésének második évada

ma7 2019. november 09., 19:21

A hírügynökségi munka alapjait bemutató előadással megkezdődött szombaton a Pro Media Alapítvány újságíróképzésének második évada.

Fotó: ma7.sk

A képzések második évada mintegy másfél tucatnyi jelentkezővel indult, s új helyszínt is kapott: a Csemadok pozsonyi központjának nagytermében zajlik. Az új helyszínről a képzésre jelentkezők lakhelyének tükrében született döntés. Ez előrevetítette azt is, hogy

a képzések következő évadainak helyszíne a továbbiakban is változni fog, tekintetbe véve azt, hogy elérhetőség szempontjából, minden évben más és más magyarok lakta felvidéki régiót részesítsünk előnyben.

Fotó: ma7.sk

A felvidéki magyar középiskolák diákjait megcélzó képzést az újságírás népszerűsítése, illetve az utánpótláshiánnyal küszködő szakma, ezen gondjainak orvoslásának célkitűzése mentén tavaly indította a Pro Media Alapítvány.

A képzés második évadát, a tavalyihoz hasonlóan, ismét egy bemutatkozó körút  előzte meg. Ennek során az alapítvány és az általa működtetett Ma7 médiacsalád munkatársai Dunaszerdahelytől Rimaszombatig 9 magyar oktatási nyelvű gimnáziumában mutatták be a programot.

A képzés második évada is két szakaszból áll. Az első szakaszban, az újságíró szakma egyes szegmenseinek - a hírügynökségi újságírás, a nyomtatott és az internetes sajtó, a rádiózás, a televíziózás illetve a fotóriporteri munka és a média új műfajainak - alapjaival és gyakorlatával ismerkedhettek meg a résztvevők, a Ma7 médiacsalád munkatársainak illetve a szakma más neves magyarországi képviselőinek oktatói részvételével.

Képgalériánk:
Fotó: ma7.sk

A képzés második - az időközben megszerzett tudás gyakorlati hasznosításának kipróbálását célzó - szakasza nyáron kezdődik majd,

ennek során a  képzés résztvevői a Ma7 médiacsalád munkatársaival együttműködve, már a hétköznapi sajtómunkában tehetik próbára magukat.

0 HOZZÁSZÓLÁS