MCC: kiegészítő ismeretgyarapítás középiskolásoknak

Nagy Miskó Ildikó 2019. január 09., 17:00

A budapesti Mathias Corvinus Collegium ingyen igénybe vehető Középiskolás Programját mutatta be január 9-én a Selye János Gimnázium aulájában összegyűlt harmadikosoknak Nagy Csomor András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem elsős jogászhallgatója, e program juniorképzésének egyik felvidéki tagja. A nívós ismeretgyarapítást Romsics Ignác történészprofesszor, a program fővédnöke szavatolja.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Mivel e páratlan lehetőség a helytől független, elektronikus tanulás (e-learning) és a gyakorlati képzések legnagyobb előnyeit egyesíti, érdemes arra jelentkezni. A felvételt nyerő fiatalok  pályaválasztása tudatosabbá válik, miközben jelentős magyar szaktekintélyekkel és több száz hasonló érdeklődésű MCC-s diákkal köthetnek személyes ismeretséget.

Azon túl, hogy a középiskolában nem oktatott ismereteket sajátíthatnak el, megtanulhatnak sikeresen érvelni, esszét írni, prezentációt készíteni, felkészülni az emelt szintű érettségi vizsgára és az önállóan végzendő egyetemi stúdiumokra. Az sem mellékes, hogy felhasználóként megismerkedhetnek az e-learning rendszerek alkalmazásával, és nagyobb eséllyel felvételizhetnek az egyetemi képzésre.

Az előadó a programot mindazoknak ajánlotta, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni – főleg a társadalomtudományok területén, illetve a 20-21. századi történelem vagy a közgazdaságtan iránt érdeklődnek, könnyen tanulnak idegen nyelveket, esetleg a nemzetközi kapcsolatok, a jog vagy a pszichológia szakon tanulnának tovább. Hangsúlyozta: ez nagyszerű lehetőség a felkészülésre és az íráskészség fejlesztésére. Annak keretében heti rendszerességgel online videó tananyagokat kapnak majd az írásbeli felvételi vizsgát sikeresen teljesítő ifik.  

Képgalériánk:
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Jelentkezni január 31-ig lehet a tehetséggondozó programba. Nem kell mást tenni, mint kitölteni a jelentkezési lapot (https://moodle.mcc.hu/jelentkezes/) és csatolni egy 1-1,5 oldalas élményszerű beszámolót egy szabadon választott könyvről, filmről, sorozatról vagy színházi darabról. Az érdeklődőnek legalább egy gépelt oldal terjedelmű, élményszerű beszámolót, véleményt kell elkészítenie a kedvenc olvasmányáról, filmjéről, sorozatáról vagy színházi darabjáról. Írását a kitöltött online jelentkezési lappal együtt kell benyújtania. A további kérdéseket e-mailben a bvukov@mcc.hu címen, vagy a 06-30/235-3986-os telefonszámon Asztalos-Vukov Barbara várja.  

A Tihanyi Alapítvány által fenntartott MCC-vel és a további, általános iskolásoknak, illetve egyetemistáknak, valamint a vezetőképző akadémia hallgatóinak szánt programokkal kapcsolatos bővebb információk a www.mcc.hu honlapon és a https://www.facebook.com/KP.MCC oldalon olvashatók.  

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS