Kertészmérnöki képzés Komáromban: még lehet jelentkezni

2018. augusztus 18., 09:47
ma7

A magyarországi Szent István Egyetem 6+1 féléves kertészmérnöki levelező alapképzést indít Komáromban. A képzés tandíjmentes, tervezett indulása idén szeptember, a jelentkezési határidő pedig 2018. augusztus 24.

Vidékfejlesztési-Káposzta József
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A Kertészettudományi Kar jogelődjét Dr. Entz Ferenc orvos alapította 1853-ban, és az elmúlt bő 160 év alatt a hazai kertészeti tudomány szellemi központjává fejlődött. A színvonalas oktatást a kar munkatársai által folytatott kimagasló kutatási és innovációs tevékenység is garantálja. A kar 2016. január 1-től tartozik a Szent István Egyetemhez.

A kertészmérnök diploma egyéni és családi gazdaságok létrehozására és irányítására, valamint szakigazgatási szervezeteknél, mezőgazdasági, kertészeti nagyüzemekben, szakmai területeken, szaktanácsadói hálózatokban betöltött vezetői, illetve középvezetői beosztások betöltésére teszi alkalmassá a sikeresen végzett hallgatókat.

Ez a képzés lehetővé teszi, hogy a hallgató megismerje a dísznövényeket és azok termesztését, azt, hogyan lehet a gyümölcsökből piacos termést szüretelni, növényházban vagy szabadföldön világszínvonalon a kívánt zöldség- vagy gombatermesztéssel foglalkozni, milyen szőlőből lehet kiváló minőségű bort készíteni, valamint széleskörű ismereteket biztosít a gyógyászatban, az iparban és a háztartásban alkalmazható gyógy-, aroma- és fűszernövényekről.

A SZIE gyakorlati képzése és tanulmányi szemléi a legjobb referenciákkal rendelkező helyi (határon túli) és magyarországi termelőüzemekben történnek, csoportosan, illetve a speciális gyakorlati fogások elsajátítása érdekében kiscsoportban is. A helyszínek többek között: Soroksári Botanikus Kert, Budai Arborétum, Kísérleti Üzem és Tangazdaság (Soroksár).

Az alapképzés (BSc) után szakfordítói diploma is szerezhető, valamint hazai és külföldi mesterképzéseken folytathatók a tanulmányok. A Kertészettudományi Karon a megpályázható mesterképzések (MSc) a következők: kertészmérnök, mezőgazdasági biotechnológus, növényorvos, ökológiai gazdálkodási mérnök és szőlész-borász mérnök. A mesteroklevél megszerzése után pedig felvétel nyerhető a kar doktori (PhD) képzéseire is.

A komáromi alapképzés jelentkezési határideje: 2018. augusztus 24.

Bővebb tájékoztatás itt olvasható.

Kövesse facebook oldalunkat is!