lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2019. május 21., 18:08

Felvételi a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba

Június 30-ig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba, online kérdőív kitöltésével. A diákok képzéseket, magyar közösséget és belvárosi szállást kapnak.

pozsonyi-szakkollegium.jpg
Galéria
+2 kép a galériában

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium felvételi eljárást hirdet a 2019/2020-as akadémiai évre a fővárosban tanuló magyar egyetemisták számára. Jelentkezhet bárki,

aki szeptemberben kezdi meg vagy folytatja tanulmányait az alapképzés (Bc) bármely évfolyamában valamely pozsonyi egyetemen, és nem múlt el 25 éves.

A felvételi eljárás kétlépcsős: írásbeli és szóbeli részből áll. A szakkollégiumba az intézmény honlapján (www.szakkollegium.sk) megtalálható online kérdőívvel lehet jelentkezni, ezt június 30-ig szükséges kitölteni. A kérdőív kitöltése mellett az [email protected] címre motivációs levelet is várnak az érdeklődőktől.

A jelentkezés során a felvételi bizottság tagjai az érett gondolkodást, az önállóságot, a fejlődés és az aktív közösségi élet iránti igényt veszik figyelembe.

Milyen lehetőségekkel jár a szakkollégiumi tagság?

A Szakkollégium egyszerre belvárosi lakhatást biztosító kollégium, diákközösség és oktatási intézmény. Küldetése egy olyan fiatal magyar értelmiség támogatása, amelynek tagjai elmélyült szakmai ismeretekre tesznek szert. A felvételire azok jelentkezését várják, akik a hagyományos egyetemi tömegképzésnél többre vágynak, készek fejlődni, az új ismeretek elsajátításába energiát fektetni. A szakkollégiumi programokról és a jelentkezési eljárásról bővebb információk az intézmény honlapján érhetők el.

pozsonyi-szakkollegium.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.