cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2018. június 20., 17:34

Böjte Csabától vehetnek át díjat a helytálló felvidéki diákok

Böjte Csaba, szerzetessel találkozhatnak a felvidéki magyar iskolások a tanévzáró napján az Alsóbodoki Esterházy Zarándokközpontban. A helyi Magán szakközépiskola felhívásban keresi azokat a diákokat, akik jó szolgálatot tettek közösségüknek és önzetlen magatartásukkal, példamutatásukkal megérdemlik, hogy kitüntetésben részesüljenek. A jelentkezési határidőt meghosszabbították június 22-ig.

201704111650000.BOJTE.jpg

Hajtman Béla, az alsóbodoki szakközépiskola igazgatója elmondta portálunknak, az „Esterházy nyomdokain” című felhívással a középiskolák és gimnáziumok 2-3. osztályos diákjait szólították meg.

Az Esterházy János Zarándokközpont és az Esterházy Akadémia által alapított ifjúsági díjjal azokat a diákokat szeretnék kitüntetni, aki az elmúlt tanévben példát mutattak a közösség áldozatkész szolgálatából.

Olyan fiatalokat keresnek, akik jó szolgálatot tettek közösségüknek, akik inspirálóan hatnak társaik és aktív cselekedetekkel állnak ki magyarságuk mellett. A felhívást az osztályfőnökök és intézményvezetők felé intézték, hogy június 22-ig számoljanak be az Esterházy nyomdokain járó diákokról, akik helytállásukért ingyenes belépőt kapnak az idei Martosi Szabadegyetemre.

A fiatalok közül kiválasztják majd az idei győztest, aki díjjal járó oklevelet vehet át Böjte Csaba, ferences rendi szerzetestől, valamint a hős fiatal osztálya is részt vehet a díjátadó ünnepségen június 29-én.

Az ünnepi eseményből az általános iskolás diákokat sem hagyták ki. Az alapiskolák 7-8. osztályos tanulói felé is indult egy felhívás, „Ő a mi példaképünk a mi osztályunkban” címmel. Az osztályfőnököket arra kérik fel, hogy vezessenek le osztályukban egy titkos szavazást, amelynek keretén belül válasszák ki azt a tanulót, aki feddhetetlenségével és erkölcsi magatartásával tűnt ki az idei tanévben.

Az osztály által megszavazott tanuló részt vehet az Alsóbodoki Magán-szakközépiskola által meghirdetett nyári táborozáson. A diákoknak a megbecsülés jeleként abban a megtiszteltetésben lesz részük, hogy oklevelet vehetnek át személyesen Böjte Csabától.

„A célunk az volt, hogy hálával fejezzük be a tanévet. Adjunk hálát közösen Istennek, hogy megvagyunk, hogy a tanév nagyobb tragédiák, problémák nélkül ért véget sok iskolában. Ezért gondoltunk arra az Esterházy Akadémiával összefogva, hogy Böjte Csaba testvér jöjjön el a Zarándokközpontba, és teremtsünk ezzel hagyományt az Esterházy Akadémiával összefogva. Egyelőre főleg Gömörvidékről van érdeklődés. Sok kolléga jelezte azt, hogy a tanév vége, a tanévzáró nem a legalkalmasabb időpont, mert minden intézménynek megvannak a maga belső hagyományai, de szerintem ezzel az eseménnyel méltón zárhatnánk együtt a tanévet. Ne csak a tanévnyitók legyenek országos szempontból ünnepélyesek, hanem a végének is adjuk meg a módját. A családok éve van, jó lenne, ha generációk jönnének el együtt, hogy örüljenek egymásnak”- mondta el portálunknak Hajtman Béla, igazgató.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.