Az oktatásügy megváltoztatásáért kíván harcolni a Change for Slovakia

ma7 | TASR 2018. szeptember 23., 13:32

A címben jelezett név alatt egy olyan közösség formálódik, amely a kultúra, az üzlet és a politika terén sikeres embereket kívánja összefogni, akik hozzá szeretnének járulni a szlovák oktatásügy megváltoztatásához. A Teach for Slovakia (TFS) alapítója, Stanislav Boledovič szerint a közösség tagjai támogatást nyújtanak abban, hogy azokba az osztályokba, ahol TSF tanít, becsempésszék a változás szelét.

A közösség tagjai az általuk kiválasztott fiatal pedagógusokat fogják segíteni. Például úgy, hogy bemennek az osztályokba és elmesélik, hogyan lehet valaki sikeres, mit kell tenni azért, hogy valaki sokra vigye. De akár saját vállalkozásukat is bemutathatják a diákoknak, meghívva őket üzemeikbe, irodáikba. Lehet, hogy ez nagyobb hatással lesz a diákokra, mint ahogy azt jelenleg gondoljuk, jelentette ki a TFS alapítója.

Az idei tanévben a TFS programjába 19 új pedagógus kapcsolódott be. Nekik 190 segítőjük lesz hivatásuk gyakorlása során. A formálódó közösség tagjai jövedelmük szimbolikus 1 százalékéval is támogatják a hatékonyabb oktatást.

A TFS egy 50 országban működő nemzetközi program része, melynek célja javítani az oktatás színvonalán. A program víziója, hogy egyszer minden gyermeknek legyen esélye sikeressé válni az életben.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS