660 ezer tanuló kezdte meg az új tanévet, köztük 58 100 kiselsős

ma7 | TASR 2019. szeptember 02., 11:37

660 ezer diák kezdte meg ma az új tanévet az alap- és középiskolákban, a kiselsősök száma 58 100.

Martina Lubyová oktatási miniszter az egyik pozsonyhidegkúti iskolában Fotó: TASR

Az alapiskoláknak 458 ezer tanulójuk lesz, a középiskoláknak majdnem 202 ezer. Összesen 1910 alapiskola nyitja meg a kapuit, továbbá 441 szakközépiskola, 236 gimnázium és 17 konzervatórium.

Zuzana Čaputová államfő egy pozsonyligetfalui alapiskolában nyitotta meg a tanévet, Peter Pellegrini miniszterelnök Dunahidason, Martina Lubyová oktatási miniszter pedig egy pozsonyhidegkúti iskolában.

A most kezdődő tanévtől az alapiskolák dönthetik el, hogy 3. osztálytól melyik nyelvet kezdik első idegen nyelvként tanítani a gyerekeknek. Az angol nyelv a 7–9. osztályban lesz kötelező második idegen nyelvként azoknak a diákoknak, akik nem azt tanulták a 3. osztálytól - tájékoztatta a szlovák sajtóirodát az oktatási minisztérium.

Eddig az angol a 3. osztálytól kötelező volt minden diák számára, mostantól a németet, a franciát és az oroszt is választhatják első idegen nyelvnek, ha az iskola meg tudja oldani az oktatását. Ha az iskola így dönt, a diák a 7. évfolyamtól fog angol nyelvet tanulni második idegen nyelvként.

0 HOZZÁSZÓLÁS