Nem szavaznak a sajtótörvény módosításáról a júniusi ülésen

ma7 | MTI 2019. június 25., 16:32

A Nemzeti Tanács képviselői nem fognak szavazni a júniusi ülésen a sajtótörvény módosításáról és az ügyészségről szóló törvényről sem. A javaslatokról a következő ülésen tárgyalnak tovább, közölte kedden Andrej Danko, a parlament elnöke.

Illusztrációs felvétel Fotó: TASR

Danko a jogszabály-módosítással kapcsolatban, amely ismét bevezetné a politikusok válaszadási jogát, kijelentette: elismeri, hogy az újságíróknak védelemre van szükségük, de véleménye szerint „nagyon rossz, ha egy újságíró politikai befolyás alatt áll, illetve valamelyik politikust segíti a politikai küzdelemben.”

Hozzátette: szeretnének hozzájárulni az újságírói munka objektivitásához és tisztaságához.

A szóban forgó javaslatot a Smer-SD képviselői hetekkel ezelőtt terjesztették a parlament elé, döntés egyelőre nem született róla.

Danko elmondása szerint a médiatörvény és az ügyészségről szóló jogszabály módosításáról is folytatódni fog a vita. Utóbbi értelmében a delegált európai ügyészek a nyomozás, a büntetőeljárás és a vádemelés terén ugyanolyan hatáskörrel rendelkeznének, mint a hazai ügyészek, amennyiben külön felhatalmazást kapnának az Európai Unió Tanácsától.

0 HOZZÁSZÓLÁS