HIRDETÉS

Négy püspök hirdetett igét az ökumenikus imahéten Esztergomban

hirek.sk 2018. január 26., 15:54
ESZTERGOM. Évek óta szép hagyománya az esztergomi ökumenikus imahétnek, hogy szerdán a területileg illetékes püspökök mondanak rövid áhítatot, elmélkedést, igehirdetést az alkalmon. Nem volt ez másként 2018. január 24-én sem, amikor az esztergomi református gyülekezet volt a házigazdája a felekezetközi imának.

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek, metropolita; Cserháti Ferenc, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke; Steinbach József református püspök és Szemerei János evangélikus püspök voltak az igehirdetők.

Ágoston Csaba református lelkipásztor köszöntése után a szolgálattevők felváltva vettek részt a bevezető liturgia egyes részeiben. A vezető püspökökön kívül a szolgálatban részt vett Ágostonné Apáti Gabriella református lelkipásztor; Harmai Gábor plébános, teológiai tanár; Kis-Maly László plébános, Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész, Pokriva László esperes, plébános; Révfalviné Budai Julianna református lelkész és Takács Gusztáv görögkatolikus paróchus.

Az istentisztelet gerincét a négy püspök egymást követő prédikációja adta. Először Steinbach József, majd Kocsis Fülöp, utána Szemerei János, végül Cserháti Ferenc szólt a hívekhez a szószékről. Az istentisztelet közös imádsággal, áldással zárult.

Forrás: Magyar Kurír
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS