2019. október 5., 09:54

Új-Zélandon lemondott egy nő által elfogadhatatlan viselkedéssel vádolt püspök

Új-Zélandon lemondott egy fiatal nő által "elfogadhatatlan, szexuális természetű viselkedéssel" vádolt püspök az ügyében lefolytatott vizsgálat után.

charles-drennan-parlmerston-north-uj-zeland.jpg
Fotó: pndiocese.org.nz

Ferenc pápa elfogadta Charles Drennan, Parlmerston North püspöke lemondását - tudatta szombaton John Dew, Új-Zéland érseke a szigetország püspöki konferenciájának honlapján ismertetett közleményében, hozzátéve, hogy a vizsgálatot az új-zélandi katolikus egyház független vizsgálati szerve folytatta le.

"A katolikus egyház szemében Drennan püspök viselkedése teljesen elfogadhatatlan"- fogalmazott az érsek. Egyúttal maradéktalan támogatásáról biztosította a nőt, hogy előállt - a kérésére a nyilvánosság előtt nem részletezett - panaszával. "A katolikus egyház nem tűr meg semmilyen helytelen viselkedést, egyetlen tagjától sem" - hangsúlyozta John Dew. Egyúttal mindenkit arra bátorított, hogy értesítse az egyházat a rendőrséget vagy más hatóságokat, ha helytelen viselkedés áldozatává vált.

Charles Drennan, akit 2012-ben neveztek ki Palmerston North püspökévé, 1960-ban született, 1996-ban szentelték pappá az egyházkerület honlapján olvasható életrajz szerint.

Új-Zélandon a katolikus a legnagyobb keresztény felekezet, a lakosság több mint 12 százaléka tartozik hozzá a 2013-as népszámlálási adatok szerint.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.