cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. október 8., 09:05

Tucatnyi embert ítéltek halálra Vietnamban drogkereskedelem miatt

Tizenegy embert ítéltek halálra és kettőt életfogytig tartó börtönbüntetésre kábítószer-kereskedelem miatt Vietnamban - jelentette kedden a helyi sajtó.

drog_rimaszombat
Fotó: TASR

Ho Si Minh-város bírósága előző nap egy drogcsempész-hálózat nyolc tagját ítélte halálra. Az egy hétig tartó perben hozott ítélet szerint a bíróság 132 kilogramm heroin és 55 kilogramm metamfetamin csempészésében találta őket bűnösnek.

A bűnbanda egyik tagja életfogytig tartó börtönbüntetést kapott.

A Viet Nam News című lap idézte kedden Luu Quoc Khanh bírósági titkárt, aki szerint a vádlottak többsége „őszintén beismerte bűnösségét”, és kegyelemért esedezett.

A szóban forgó ügy tavaly júliusban pattant ki, miután a rendőrség egy razzia során őrizetbe vette a bűnbanda kilenc tagját, akik Laoszból szállították a drogot a Vietnam középső részén fekvő Da Nangba, hogy onnan terjesszék tovább egy terebélyes hálózat segítségével.

Ugyancsak hétfőn a fővárostól, Hanoitól északnyugatra fekvő Son La tartomány egyik bírósága három halálos ítéletet hozott, két embert életfogytiglanra és egyet másfél év börtönre ítélt hasonló vádak alapján.

Az év eleje óta Ho Si Minh-város hatóságai több mint 1,6 tonna drogot foglaltak le, tízszer többet, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A vietnami törvények drákói szigorral büntetik a drogkereskedelmet, már száz gramm heroin vagy kokain, illetve 300 gramm metamfetamin előállításáért vagy eladásáért is halállal büntethetik az elkövetőt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.