2019. augusztus 5., 10:31

Többen meghaltak, illetve eltűntek Vietnamban a Wipha tájfun miatt

Legalább öt ember meghalt, és 13 eltűnt Vietnam észak részén a Wipha tájfunt kísérő esőzésekben és árvizekben - közölték hétfőn a hatóságok.

vietnam-wipha-tajfun.jpg
Fotó: AFP
A legsúlyosabb helyzetet Thanh Hoa tartományból jelentették, ahol három ember halt meg, és tizenketten tűntek el az országos katasztrófaelhárítás közleménye szerint. Quan Son járásban az áradás egy teljes falut romba döntött.

Egy ember a hegyvidéki Bac Kan tartományban, egy másik pedig Dien Bien tartományban halt meg.

A Wipha tájfun a múlt csütörtökön érte el a szárazföldet Quand Ninh tartományban, ahol az UNESCO világörökségi listáján szereplő Ha Long-öböl, illetve a közeli Haiphong város is található. A tájfun szombatra trópusi depresszióvá enyhült, az eső azonban vasárnap is folyamatosan esett a fővárosban, Hanoiban.

A hadsereg és más fegyveres alakulatok mintegy 800 katonáját vezényelték a térségbe, hogy segítsenek a mentésben. Az északkeleti tartományokban várhatóan újabb árvizek lesznek, és sziklaomlásokkal is számolnak a hatóságok a következő napokban.

A hét végén Észak-Vietnamban helyenként 400 milliméteres csapadékot is jelentettek, hétfőn ismét 100 milliméter eső várható.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.