2019. augusztus 16., 15:03

Többen meghaltak egy pakisztáni mecsetben elkövetett merényletben

Legalább öten meghaltak, és több mint húszan megsebesültek a délnyugat-pakisztáni Kvetta egyik mecsetében elkövetett robbantásos merényletben pénteken - jelentették be a helyi hatóságok.

pakisztan-quetta-mecset.jpg
Fotó: Reuters

Helyszíni beszámolók szerint a robbantást a hagyományos pénteki ima hajtották végre. A kvettai rendőrfőkapitány azt közölte, hogy a mecset imámja is a halálos áldozatok között van.

A Tribune című, angol nyelvű pakisztáni napilap szerint a helyszínen házi készítésű robbanószerkezet maradványaira bukkantak. A rendőrség lezárta a területet - tette hozzá a lap, emlékeztetve arra, hogy a környéken egy hónap alatt ez volt a negyedik robbantásos merénylet.

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett elkövetőként.

Kvetta Beludzsisztán régió pakisztáni részének a fővárosa. Az Irán, Afganisztán és Pakisztán egyes részeit magába foglaló Beludzsisztánban több szakadár csoport is működik, Kvettában és környékén pedig aktívak az iszlamista csoportok is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.