2019. február 26., 12:47

Több tucat migráns próbált meg betörni az USA-ba

Egy csoport közép-amerikai migráns próbált meg betörni az egyik beléptetési pontra a texasi Laredo településnél.

usa-mexiko-migr.jpg
Fotó: Twitter
Az incidens a szomszédos, mexikói Nuevo Laredói 1-es számú beléptetőjénél történt, amikor körülbelül 30 illegális bevándorló a Rio Grandét átszelő hídra lépett, majd a kocsisorban megpróbált bejutni amerikai területre, hogy ott aztán menedékkérelmet adjanak be.

Az amerikai Vám- és Határvédelmi Hivatal (CBP) azonban nem sokat teketóriázott, eltorlaszolták az utat mindennemű forgalom előtt, amíg a migránsok el nem oszoltak.

Körülbelül két óra elteltével a hatóságok már beengedték azokat a gyalogosokat, akiknek voltak megfelelő utazási dokumentumai.

A bevándorlók a CBP szerint hondurasiak voltak, akik a több egymást követő migránskaravánból verbuválódtak, de még nem adhattak be kérelmet az USA felé. Mindez azután történt egy héttel, hogy a mexikói hatóságok bezárták a Piedras Negras-i migránstábort, ahol a csúcson kétezren tartózkodtak. Érdekesség, hogy az itteni bevándorlók közül sokan kaptak „humanitárius vízumot", amit arra használtak fel, hogy nyugatra utazzanak és, ha lehet, akkor az arizonai határszakaszon vagy El Pasónál hatoljanak be az Egyesült Államokba.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.