2019. február 14., 21:10

Szinte hihetetlen: agyament törvényt fogadott el a Francia Nemzetgyűlés

Emmanuel Macron francia államfő pártjának egyik képviselője, Valérie Petit terjesztette a Nemzetgyűlés elé a törvényt, és Macron képviselői (zömében egykori szocialista politikusok) elfogadták, mivel ők vannak többségben a francia parlamentben: ezentúl nem lehet az iskolákban Anyának és Apának hívni a szülőket Franciaországban. Az új hivatalos elnevezés: Szülő 1 és Szülő 2. A homoszexuális párokra akarnak így tekintettel lenni.

francia_gender.jpg
Fotó: Archívum

A konzervatív ellenzék egyik vezetője, Xavier Breton tiltakozott a törvény ellen. Az LR (Köztársaságiak – Nicolas Sarkozy egykori pártja) képviselője azt mondta, hogy a politikai korrektség legyőzte a valóságot.

A hagyományos, emberi elnevezést (Anya, Apa) a meleg szülők érdekeinek védelmében törlik például az osztálynaplókból is. Franciaországban a Le Parisien szerint a hivatalosan párkapcsolatban élő emberek 96%-a heteroszexuális, közülük is kevesen nevelnek együtt gyereket – azaz, kevés embert érint pozitívan az új törvény.

A Le Figaro szerint az LR tekintélyes képviselője, a Nizzát is magába foglaló Alpes-Maritimes régió vezetője is tiltakozott a törvény mai elfogadása ellen. Azt mondta, hogy az előző szocialista igazságügy-miniszternő hasonló javaslata fantazmagóriának tűnt, de kiderült, hogy végül megvalósult. A radikális jobboldal vezetője, Marine Le Pen szerint lehullt Macronékról az álarc.

A francia iskolákban egyébként már 2011-ben bevezették a genderelmélet oktatását, ami a párizsi érsek szerint elfogadhatatlan. André Vingt-Trois leszögezte: az elmélet az emberi szexualitás bemutatásának sötét és torz módja.

Európában legelőször Németország ismerte el a harmadik nem létezését, még 2017 novemberében.

A londoni városházán tavaly év végén jelentek meg a gendersemleges mosdók. A munkáspárti, muzulmán polgármester közölte: a szokványos illemhelyiségek sértők a transzneműeknek és azoknak is, akik a hagyományos nemi besorolásban nem találják a helyüket.

A londoni tömegközlekedési eszközökön már 2 éve felhagytak a hagyományos megszólítással. A gender-korrektség jegyében ugyanis nem úgy üdvözlik az utasokat, hogy Hölgyeim és Uraim, hanem helyette a közönségünk megszólítást használják.

A gender támogatói szerint 2020-ig már mindenütt eltűnnek a hagyományos, kirekesztő, heteroszexualitáson alapuló köszöntési formulák.
Megosztás
Címkék

Hozzászólások