2019. június 21., 15:12

Robbantottak egy síita mecsetnél Bagdadban, többen meghaltak

Robbanás történt egy síita mecsetnél Bagdadban pénteken, az első hírek szerint legalább heten meghaltak, és több mint húszan megsebesültek - közölték iraki rendőrségi források.

irak-robbantas-mecset.jpg
Fotó: Archívum

A robbanás az iraki főváros keleti részén fekvő Beledíját negyedben történt. Rendőrségi források egyelőre nem közölték, hogy öngyilkos merényletről van-e szó. Magas rangú rendőrségi tisztségviselők szerint a halálos áldozatok száma vélhetően nőni fog.

Az al-Gad iraki hírügynökség szerint a robbanásakkor történt, amikor az emberek elindultak kifelé az épületből.A hírügynökség azt is hozzáteszi, hogy a környéket a rendőrség lezárta, a sebesülteket pedig egy közeli kórházba szállították.

Egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Bagdadban a közbiztonság jelentősen javult azóta, hogy 2017 végén az arab országból kiűzték az Iszlám Állam terrorszervezet fegyvereseit, ezt megelőzően gyakoriak voltak a szunnita szélsőségesek támadásai különböző síita vallási helyek, elsősorban mecsetek ellen. A síiták és a szunniták közötti konfliktusok azt követően erősödtek fel, hogy 2003-ban az Egyesült Államok és szövetségesei megdöntötték Szaddám Husszein diktatórikus rendszerét, és az arab ország a káosz szélére sodródott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.