2019. október 11., 09:22

Robbanás volt egy iráni tartályhajón a szaúdi partoknál

Robbanás történt, és tűz ütött ki egy iráni tartályhajón pénteken a szaúdi partoknál. A hatóságok szerint terrortámadás történt – jelentette az ISNA iráni hírügynökség.

irani-tankhajo-robbanas.jpg
Fotó: Twitter
Az iráni állami olajtársaság, a NIOC tulajdonát képező, Sinopa nevű tanker Dzsiddától mintegy száz kilométerre volt, amikor a robbanás történt. A hajóban súlyos károk keletkeztek, olaj ömlik belőle a Vörös-tengerbe.

Az ISNA azt írta, hogy szakértők véleménye szerint terrortámadás történt.

FRISSÍTÉS: Abbász Muszavi iráni külügyi szóvivő később megerősítette, hogy támadás érte a hajót. "A vizsgálat kimutatta, hogy amikor a tanker közeledett a Vörös-tenger kijáratához, félórás különbséggel két támadás követtek el ellene. A tanker legénységének szerencsére nem esett baja, a hajó stabil állapotban van" - mondta Muszavi, és hozzátette, hogy az incidens körülményeinek kivizsgálása még tart. Muszavi megerősítette az iráni médiában megjelent híreket, miszerint a támadás következtében olaj került a tengerbe, és komoly szennyezést okozott. Rijád egyelőre nem reagált a partjaihoz közel történt incidensre, amelynek hírére két százalékkal emelkedett a kőolaj világpiaci ára. A Refinitiv kereskedelmi platform elemzése szerint a hajó mintegy egymillió hordó olajat szállított.

A Fox News azt írja, a legénység tagjai közül senki sem sérült meg, már biztonságban vannak.

A robbanás a hajótestben történt, és a két fő tartályban okozott kárt – írja a Sputnik News.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.