Robbanás Párizs belvárosában: rengetegen megsérültek, halottak is vannak

ma7 2019. január 12., 11:35

A Sky News szerint Párizs kilencedik kerületében egy pékségnél történt a robbanás, amelynek erejét jól mutatja, micsoda pusztítást végzett az egész utcában, a környező épületekben és autókban.

Fotó: AP
FRISSÍTÉS 3:
Órákkal később Josep Borrell spanyol külügyminiszter bejelentette, hogy egy spanyol állampolgár is meghalt. Ezzel háromra emelkedett a halottak száma. A spanyol külügyminisztérium közölte, hogy a harmadik áldozat egy spanyol turista, egy nő, aki a férjével együtt volt Párizsban.
FRISSÍTÉS 2:
Két halálos áldozata van annak a nagy erejű robbanásnak, amely szombat reggel történt - feltehetően gázszivárgás miatt - egy párizsi belvárosi pékségben, mindkettő tűzoltó - közölte a párizsi főügyész. A belügyminiszter először arról számolt be, hogy négy halálos áldozat van - köztük két tűzoltó -, de nem sokkal később a párizsi főügyész kijavította őt, közölve, hogy ketten haltak meg.

A hatóságok egyelőre nem számoltak be halálos áldozatokról, csak annyit erősítettek meg, hogy több sérültje is van a robbanásnak, amelynek oka az eddigi információk alapján gázszivárgás lehetett.

A francia Local legalább húsz sérültről tud, a legtöbbjük állapota pedig kritikus.

FRISSÍTÉS:
A Le Figaro szerkesztősége három-négy saroknyira van a felrobbant pékségtől, de még a szerkesztőségben is érzékelték a robbanást, olyan erejű volt. A lap úgy tudja, hét személy súlyosan megsérült, ketten közvetlen életveszélyben vannak.

Képgalériánk:
Fotó: TASR/AP

Hírügynökségek ezzel összefüggésben megemlítették, hogy szombat délután Párizsban, illetve az ország több nagyvárosában lesz a "sárgamellényesek" újabb, immár kilencedik tüntetése, és francia hatóságok jelentősebb és radikálisabb tömegekre számítanak. Mindenütt szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a főváros központi utcáit a rohamrendőrség lezárta.

0 HOZZÁSZÓLÁS