2019. május 7., 10:22

Orbánt emlegetve köszönte meg uniós díját Juncker - VIDEÓ

Idén is átadták Brüsszelben a European Leadership Awardsot az unió legkiemelkedőbb vállalkozóinak, politikusainak és aktivistáinak – tudósított az eseményről az Euronews. Nem is tehetett másképp az európai hírtelevízió, ugyanis az öttagú zsűriben ott ült a csatorna hírigazgatója is.

juncker-reuters.jpg
Fotó: Reuters
Az eseményen az új szlovák elnököt, Zuzana Čaputovát és egy svájci tengertisztító csapatot is kitüntetett, de ugyanígy díjat kapott a Kiron nevű közösség alapítói, ők egyetemi oktatást biztosítanak menekülteknek. Juan David Mendieta, a techközösség egyik alapítója szerint a technológiájuk bebizonyította, hogy a fejlesztések képesek megoldani komoly szociális problémákat, de ezzel egy időben a társadalmi nehézségek is ösztönzik magukat a fejlesztéseket. Így a jövőben képesek lehetnek megoldani az emberek gondjait – mondta optimistán az egyik alapító.

De hivatalban lévő politikus is kapott díjat: az év európai vezetője ugyanis Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke lett. Ő elsőként a biztosoknak köszönte meg kitartó munkájukat, de beszédében megemlítette Orbán Viktort – számolt be az Euronews.

„Már számtalan díjat átvettem a bizottság nevében, mert igen, én vagyok az elnöke. De a sikereink közösek. Lehet, hogy néhányan mint Orbán Viktor azt gondolják, hogy mi csak egyszerű bürokraták vagyunk, pedig a valóságban egy kitűnő csapat. Egyedülálló emberekkel dolgozhatunk Brüsszelben Európáért”

 – mondta a luxemburgi politikus.

A neves kitüntetést másodjára osztották ki az Európai Kereskedelmi Fórum keretei közt a belga külügyminiszteri hivatalban.

Megosztás
Címkék