2019. május 22., 12:55

Öngyilkos merénylet Szomáliában, legalább 13 ember meghalt

Legalább 13-an meghaltak szerdán a szomáliai fővárosban, Mogadishuban, miután egy autós öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy ellenőrzőpontnál közölte a helyi rendőrség.

szomalia-merenylet-mogadishu.jpg
Fotó: AFP
A hatalmas robbanás Boondhere körzet egyik forgalmas ellenőrzőpontjánál történt, ahol számos autó torlódott fel. Eddig tizenhárom ember haláláról tudunk, köztük van a biztonsági erők hat tagja, és egy magas rangú női katonai tisztségviselő – mondta el Ahmed Bashane rendőrtiszt.

A halálos áldozatok száma még tovább emelkedhet.

Bashane úgy értesült, hogya halottak között civilek is vannak. Két parlamenti képviselő megsebesült. A merénylet károkat okozott több közeli épületben.

A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorcsoport jelentkezett az őket támogató Andalus rádióadón. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szélsőségesek rendszeresen hajtanak végre támadásokat a kelet-afrikai országban civilek és katonai célpontok ellen. A Szomália déli és középső részén több körzetet felügyelő al-Shabaab célja, hogy megdöntse a mogadishui kormány hatalmát.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.