2019. október 2., 20:24

Megműtötték Bernie Sanderst, felfüggesztette a kampányát

Meg kellett műteni Bernie Sanders amerikai szenátort egy elzáródott artéria miatt – írja az InsideHook. Sanders felfüggesztette előválasztási kampányát. Ha visszalépésre kényszerülne, az Elizabeth Warren szenátor és a szélsőbaloldali jelöltek esélyeit növelhetné, és drámai következményekkel járhatna az ukrajnai korrupciós botránya miatt amúgy is megroppant Joe Biden számára.

bernie-sanders-dem-elnokj.jpg
Fotó: Shannon de Celle

Mellkasi fájdalmak miatt kórházba szállították Bernie Sanders amerikai szenátort kedd este, ahol egy elzáródott artéria miatt műtötték meg.

Tanácsadója, Jeff Weaver szerint a szenátor jól van, de pár napig még pihennie kell. További értesítésig a szenátor lemondott minden közelgő eseményt.

A közvélemény-kutatások szerint a magát szocialistának nevező Sanders a harmadik helyen áll a demokrata elnökjelöltek listáján. Az első 26,1 százalékos átlaggal Joe Biden, Obama volt alelnöke, a második helyen szorosan követi őt 24,4 százalékkal Elizabeth Warren, míg Sanders 16,7 százalékon van.

Ha egészségi állapota miatt vissza kell lépnie, akkor szavazói valószínűleg a párt balszárnyához (vagy egyenesen a szélsőbalhoz) tartozó jelöltek között oszlanának meg. Ez tragikus hír lenne az utóbbi hetekben rengeteg szavazót vesztett Joe Bidennek, aki inkább a párt centrumához tartozik, míg Elizabeth Warren a baloldalhoz. 

Mióta a demokraták bejelentették, hogy impeachmentet indítanak Trump elnök ellen egy állítólag Biden ukrajnai érdekeltségeiről folytatott telefonbeszélgetés miatt, ironikus módon Biden támogatottsága zuhan. Ez nem is meglepő, hiszen a botránnyal párhuzamosan folyamatosan derül ki, hogyan rúgatta ki az akkori alelnök a fia után nyomozó ukrán főügyészt.
 
A fogadóirodák már nagyjából 50 százalék esélyt adnak arra, hogy Elizabeth Warren lesz a demokrata elnökjelölt és mindössze 20 százalék körülire valószínűsítik Biden esélyeit.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.