Lezuhant az etiópiai légitársaság egyik utasszállító gépe - SZLOVÁK ÁLDOZATOK

ma7 | MTI 2019. március 10., 10:39

Röviddel felszállás után - háromnegyed kilenckor - lezuhant az etiópiai légitársaság egyik utasszállító gépe vasárnap reggel Addisz-Abeba közelében - jelentette be a légitársaság.

Illusztráció Fotó: Archívum
Sajnos a hírek a szlovák áldozatokról igaznak bizonyultak. 
A négy áldozatot igazolta mind az Ethiopian Airlines légitársaság, mind a szlovák külügyminisztérium.
Pár perce tette fel Anton Hrnko (SNS) képviselő a közösségi posztjára azt a bejelentést, ahol fájdalommal tudatja, hogy felesége, illetve fia és lánya a légikatasztrófa áldozataként elhunytak.
A negyedik áldozat Danica Olexová a Dobrá novina karitatív szervezettől, aki projektmenedzserként dolgozott Kenyában.
Portálunk is részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Képgalériánk:
Fotó: FB

 

A szerencsétlenül járt gépen 149 utas és 8 fős személyzet tartózkodott, több mint 30 országból.
Az eddigi közlések szerint az áldozatok között 32 kenyai, 18 kanadai, 9 etióp, 8 olasz, 8 kínai, 8 amerikai, 7 brit, 7 francia, 6 egyiptomi, 5 holland, 4 indiai, 4 szlovák, 3 osztrák, 3 svéd, 3 orosz, 2 izraeli, 2 marokkói, 2 lengyel, 2 spanyol, valamint 1-1 belga, dzsibuti, indonéz, ír, mozambiki, nepáli, nigériai, norvég, ruandai, szaúd-arábiai, szerb, szlovén, szomáliai, szudáni, togói, ugandai és jemeni állampolgár van.

Friss:
A Pravda napilap szerint az utasok között legalább két szlovák állampolgár volt, egy ismert politikus felesége és a fia. A Sky News hírportál információi már négy szlovák állampolgárról írnak, hivatkozva a kenyai közlekedési államtitkárra.
A szlovák külügyminisztériumnak egyelőre nincsenek hivatalos információi az etióp hivataloktól, sem az utaslistáról. A diplomaták felvették a kapcsolatot az etióp hivatalokkal, de egyelőre a légitársaság nem ad ki semmiféle tájékoztatást az utasokról.

Az Ethiopian Airlines Boeing-737-es típusú gépe Kenya fővárosába, Nairobiba indult Addisz-Abebából. A 302-es számú járat felszállás után hat perccel az etióp fővárostól mintegy 60 kilométerre délkeletre csapódott földnek.

A légitársaság közleménye szerint a szerencsétlenül járt gép fedélzetén 149 utas és 8 főnyi személyzet tartózkodott. Egyelőre nem tudni a vasárnap reggel történt baleset okát, illetve a halálos áldozatok számát.

Abiy Ahmed etiópiai kormányfő vasárnap Twitter-üzenetében részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

Az Ethiopian Airlines Afrika legnagyobb légitársaságának tartja magát, egyben arra törekszik, hogy a kontinens kapuja legyen a légiközlekedésben.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS