Késekkel akart behatolni egy iraki férfi egy belgiumi zsinagógába

ma7 2019. június 12., 12:04

Három kést is magánál tartott az az iraki férfi, aki magát zsidónak hazudva próbált bejutni egy antwerpeni zsinagógába Sávuot (az új kenyér ünnepe, kvázi a pünkösd zsidó megfelelője) idején.

Az antwerpeni zsinagóga bejárata Fotó: AFP
Az antwerpeni zsidó biztonsági szervezet (Shmira) közleménye szerint a férfi biciklivel érkezett hétfő reggel az intézményhez, ahol kipát tett a fejére – írja a Neokohn az Arutz7 nevű izraeli rádió információira hivatkozva.

A gyanúsan viselkedő férfit megállították és kérdőre vonták a zsinagóga őrzői, majd a rendőrség segítségét kérték.Kettő kicsi és egy nagyobb kést is találtak nála. Ezt követően a helyszínen letartóztatták.

A kihallgatás után kiderült, hogy iraki állampolgár. 

A Shmira beszámolója szerint a legutóbbi zsidó ünnep alkalmával több antiszemita incidens is történt a környéken. Vasárnap este egy olyan ügyben segítettek, ahol egy általuk közel-keletinek megnevezett férfi követett és fenyegetett zsidókat Antwerpen utcáin. Hétfő reggel pedig két, szintén közel-keleti fiatal migráns fenyegetett vágókéssel zsidó gyerekeket a Harmónia Parkban, ahol a szülők kérésére rendőrök avatkoztak be, és letartóztatták az elkövetőket.

Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS