Harminckilenc holttestet találtak egy kamionban Angliában

ma7 2019. október 23., 11:56

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében - közölte a szerdán a helyi rendőrség.

A halálos kamion Fotó: Mirror

A kamiont szerdán hajnalban Essexben, a Waterglade ipari parkban találták meg - írja a BBC. Az ügyben letartóztatták a kamion 25 éves északír sofőrjét. 

A halottak között 38 felnőtt és egy kamasz van - közölte még az essexi rendőrség.

Andrew Mariner főfelügyelő sajtótájékoztatóján elmondta: a kamion szombaton lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében, amely csaknem 500 kilométerre van attól a helytől, ahol a teherautóra szerda hajnalban rábukkantak.

A rendőrség egy bejelentés alapján vonult ki Thurrock városának ipari parkjába, ahol a kamion parkolt.

A rendőrség közlése szerint a holttesteket megpróbálják azonosítani, de "hosszú folyamatra" számítanak. Az ipari park területét kordonnal zárták el. 

FRISSÍTÉS:

Priti Patel, aki a londoni alsóház képviselőit tájékoztatta a vizsgálatról, megerősítette azt a korábbi rendőrségi közlést, hogy a kamion az észak-walesi Holyhead kikötőjében lépett be Nagy-Britanniába még szombaton. Patel hangsúlyozta, hogy ez a kikötő az Írországból érkező kompforgalom egyik legnagyobb fogadóállomása.

A belügyminiszter elmondta: a vizsgálatba bekapcsolódott a brit határőrség, az Országos Bűnüldözési Ügynökség (National Crime Agency, NCA) és a bevándorlással kapcsolatos bűncselekmények felderítésére szakosodott belügyminisztériumi szervezet (Immigration Enforcement). Yvette Cooper, az alsóház belügyi bizottságának elnöke szerdai nyilatkozatában hangsúlyozta: jóllehet egyelőre nem ismertek a tragédia körülményei, az azonban tudható, hogy az embercsempészet a legveszélyesebb bűncselekmények közé tartozik. Hozzátette, a vizsgálatba be kell vonni az ír és a bolgár rendőrséget is.

0 HOZZÁSZÓLÁS