Gyilkos majmok

ma7 2019. augusztus 14., 14:46

Egyre gyakoribbak Indiában a halálos kimenetellel végződő majomtámadások. Mindössze egy hét leforgása alatt két embert öltek meg a főemlősök a délkelet-ázsiai országban.

Egy bandavezér Fotó: Sylvain Cordier

Az áldozatok hozzátartozói szerint az indiai hatóságok semmit sem tesznek az ilyen jellegű gyilkosságok elkerülése érdekében, mert jellemzően szegény emberekkel végeznek a majmok, nem politikusokkal vagy üzletemberekkel.

Mindkét szerencsétlenség az észak-indiai Uttar Pradesh államban történt – írja a Daily Mail.

Az 55 éves férfit, Hari Shankar Goyalt, ráadásul a turisták körében rendkívül népszerű Agra egyik elővárosában ölték meg.Az eset különösen nagy felháborodást váltott ki, mivel Agrában található a híres Tádzs Mahal mauzóleum, ami évente 7-8 millió, nagyrészt külföldi turistát vonz.

Goyal augusztus 7-én épp a saját háza előtt tartózkodott és beszélgetett a szomszédjaival, amikor rátámadt több majom.

A körülötte lévő megrémült emberek nem tudtak segíteni rajta. A férfi megpróbált elfutni a majmok elől, de nem jutott messze, mivel elesett, és beverte a fejét.Az állatok elkapták és nemsokára végeztek vele. Az áldozat egyik rokona, Anurag Agarwal, az eset után azt nyilatkozta a Hindustan Times helyszínre kiérkező újságíróinak, hogy a majmok támadása már rutinnak számít azon a vidéken.

Ő leginkább a gyerekeket félti a majmoktól, közvetve és közvetlenül is.

A város ügyvédei még kétnapos sztrájkot is hirdettek, hogy felhívják az önkormányzat figyelmét a majmok jelentette veszélyre, de persze ez is hatástalan maradt.
Az 50 éves Kusum Chaturvedit július 31-én, a Mathura városában támadta meg a helyszínen tartózkodó sógornője szerint 15-20 majom.

Képgalériánk:
Kusum Chaturvedi, az egyik áldozat Fotó: Sylvain Cordier

A szerencsétlenül járt nő épp a kertjében teregette a vizes ruhákat, közben a sógornőjével beszélgetett. Az állatok hirtelen rátámadtak, mire ő elvesztette az egyensúlyát.Az eset után kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta, ott meghalt.Mathura a hinduk számára jelentős zarándokhely, mert a hagyomány szerint ott született Krisna isten.

Kusum Chaturvedi unokahúga a Times of India-nek azt nyilatkozta, hogya hatóságok azért nem lépnek fel a majmok ellen, mert az állatok csak szegény embereket támadnak meg, az pedig nem érdekli Uttar Pradesh állam és India vezetését sem.Véleménye alapján, ha egyszer politikusokat vagy üzletembereket ölnének meg, akkor más lenne a helyzet.

Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS