EP-választás: Juncker a katolikus társadalmi tanítás újbóli felfedezését forszírozta

ma7 | MTI 2019. március 14., 19:35

Az Európai Unió Püspöki Konferenciái Bizottságának brüsszeli tavaszi ülésén elmondott beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a katolikus egyház társadalmi doktrínája értékeinek és irányelveinek újbóli felfedezésére szólított fel.

Fotó: Reuters

Beszámolók szerint Juncker azt hangsúlyozta, elengedhetetlen, hogy az emberek az európai politika középpontjába kerüljenek.

Az Európai Unió (EU) tagállamai püspöki konferenciának képviselői a májusban esedékes európai parlamenti választásokkal foglalkozó ülésükön hangsúlyozták: fontos az európai párbeszéd előmozdítása az unió előtt jelentkező olyan kihívások kezelése érdekében, mint az éghajlatváltozás vagy a migráció. A résztvevők arra szólították fel a fiatalokat, hogy minél többen vegyenek részt az európai választásokon.

Jean-Claude Hollerich Luxembourg érseke, az Európai Unió Püspöki Konferenciái Bizottságának vezetője újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, a fiatalok jövője függ az európai parlamenti választások eredményétől. A választás fontos, hogy az unió, amely több évtizede békét biztosított Európa számára továbbra is meghatározó szerepet játsszon a béke megőrzésében.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS