2019. október 20., 19:23

Előrehozott választások lehetnek Észak-Macedóniában

Előrehozott parlamenti választások kiírását javasolta szombaton Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök, amiért az Európai Unió ismét elhalasztotta a csatlakozási tárgyalásokat azt országgal.

macedon-partalelnok.jpg
Fotó: Origo.hu
A csatlakozási tárgyalások megkezdésének reményében a nyugat-balkáni ország megbékélt Görögországgal, a nevét Macedóniáról Észak-Macedóniára változtatta, amit a jobboldal árulásként élt meg.

Az, hogy ennek ellenére sem kezdi meg az Unió a tárgyalásokat Szkopjéval, csalódásként érte a baloldali kormányt.

A legnagyobb ellenzéki tömörülés, Nikolai Gruevszki pártja, a VMRO-DPMNE alelnöke, Aleksandar Nikoloski elmondta, Zoran Zaev miniszterelnöknek a leghamarabb le kellene mondania, és minél előbb ki kell írni az előrehozott választásokat.

Nikoloski úgy fogalmazott:

Zaev politikája – ideértve a macedón emberek nemzeti megszégyenítését, a gazdasági kudarcokat és a Soros által diktált politikákat – lerombolták Macedóniát az elmúlt 3 évben. Zaev jó példa arra, hogy valamit – amit a megelőző évtizedekben jól felépítettek – hogyan tudja szétzilálni egyetlen kormány baloldali politikája, illetve a hozzá kötődő – Soros alapítványok és NGO-k által támogatott – emberek”.

Hozzátette, tudják, hogy győzni fognak az előrehozott választáson, mert a macedónok mögöttük állnak.

Mint mondta, komoly győzelemre számítanak,

majd azt követően szeretnénk megújítani az országot: újjáépíteni és visszahozni a konzervatív-keresztény értékeket, hogy végre közösen küzdjünk egy jobb gazdaság és életszínvonal kialakításáért.”
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.