lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2019. május 25., 15:30

Egy brit hegymászó a legújabb áldozat a Mount Everesten

Az elmúlt időszak kedvező időjárása miatt tolonganak az emberek a világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten. Ennek azonban súlyos következménye van, a brit Robin Fisher ugyanis idén a 10. áldozat már a világ legmagasabb pontján.

fisher-robin-himalaja.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Sky News, AFP

Fisher már elérte a csúcsot, a visszafelé utón azonban rosszul lett, 150 méterrel lejjebb halt meg. Partnere, Kristyn Carriere, a bázisig elkísérte Fishert, aki onnan ment fel a csúcsra szervezett csoporttal, egy hattagú expedícióval. Élve azonban már nem jött vissza.

Körmenet a Csomolungmára
Körmenet a Csomolungmára
Fotó:  Sky News, AFP

Carriere azt mondta közösségi oldalán, hogy a férfielérte a célját. Én össze vagyok törve. Ez volt az utolsó megmérettetése.

Az egyik helyi hivatalnok szerint reggel fél kilenc körül érték el a csúcsot, Fisher lejjebb halt meg. A serpa is rosszullétre panaszkodott, őt egy alsóbb táborba sikerült kimenteni.

A cikk megjegyzi, hogy az utóbbi időszakban sokak vágya lett felmenni a Mount Everestre, így a hegy megmászása már nem korlátozódik csak profi hegymászókra néhány ezzel foglalkozó vállalatnak köszönhetően.

Egyesek szerint azonban aggodalomra ad okot, hogy most már ilyen sokan próbálják meg elérni a csúcsot, ígykorlátozni kellene a a hegymászók számát.A Himalayan Times szerint Fisher már legalább a 20. halálos áldozata a tavaszi időszaknak a 8000 méter feletti hegyekben - olvasható a Sky News oldalán. 

fisher-robin-himalaja.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.