2019. április 15., 10:56

Dárdai Pált, a Hertha BSC vezetőedzőjét hamarosan meneszthetik

A német Sport Bild információja szerint Dárdai Pált, a Hertha BSC vezetőedzőjét hamarosan menesztik. Legkésőbb nyáron mindenképpen távozik a berlini csapat éléről.

dardai-hertha.jpg
Fotó: Daniel Karmann

A Hertha BSC vasárnap délután 2-0-ra kikapott a Hoffenheimtől, így sorozatban ötödik mérkőzését is elvesztette a Bundesligában. A berlini csapatnak még nem volt ilyen mélyrepülése, amióta 2015 februárjában Dárdait kinevezték vezetőedzőnek.

Mindig azt mondtam, azonnal jelezzék, ha úgy érzik, én vagyok az, aki gátolja, vagy blokkolja a fejlődést. Meglátjuk, hogy merre visz majd az utunk"– mondta a vasárnapi vereség után Dárdai Pál, aki többször is elmondta már, hogy a Hertha álmai csapata, és ha többet nem irányíthatná a felnőtt együttest, akkor nem derogálna neki visszatérni az utánpótláscsapathoz.

A Bild értesülése szerint elégedetlenek a klub vezetői, ezért a következő szezonban már nem Dárdai Pál lesz a Hertha edzője. A Kicker szerint már keresik az utódját, és az sem kizárt, ha az utolsó helyen álló Hannover elleni következő bajnokin nem nyer a Hertha, azonnali hatállyal menesztik a magyar edzőt.

Dárdai Pál 2015 februárjában vette át a Hertha BSC irányítását, 167 tétmérkőzésen 63 győzelem mellett 40 döntetlen és 64 vereség a mérlege.

A Bundesligában a 43 éves magyar edző a második a freiburgi Christian Streich mögött, aki a legrégebb óta van egy csapat élén. Szerződését néhány hónappal ezelőtt, januárban hosszabbította meg 2020 nyaráig.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.