Áldozatai is vannak az erőteljes földrengésnek

ma7 | MTI 2019. január 20., 07:07

Erős, 6,7-es földrengés rázta meg Chile partjait helyi idő szerint szombat este, ketten szívinfarktust kaptak az evakuálás során, és meghaltak - számoltak be a chilei hatóságok.

Archív felvétel Fotó: archívum

Az egyik áldozat egy étteremben vacsorázott, és az épület kiürítése során leállt a szíve - közölték az illetékesek. A földmozgást követően ezreket evakuálásra kötelező szökőár-riadót adtak ki, amelyet nem sokkal később töröltek.

Az amerikai földtani intézet szerint a földrengés középpontja Coquimbo közelében volt, 53 kilométeres mélységben. Coquimbo térségében mintegy 200 ezren maradtak áram nélkül a rengést követően. Megelőző szándékkal vasárnapra lezárták a Chilét Argentínával összekötő hegyi utat - mondta el az ország keleti részén található Elqui tartományt vezető Daniela Norambuena. A Paso de Agua Negra mindaddig zárva marad, amíg meg nem győződnek biztonságáról és járhatóságáról - tette hozzá.

Chilében a földmozgások nem számítanak ritka jelenségnek. 1939-ben 28 ezren vesztették életüket egy 7,8-es erősségű földrengésben. A valaha feljegyzett legerősebb földrengés is itt történt, a 9,5-es erősségű földmozgásban 1655-en haltak meg 1960-ban.

0 HOZZÁSZÓLÁS