2019. augusztus 26., 14:17

A tengerbe zuhant egy gyakorlatozó spanyol harci repülőgép - Videóval

A tengerbe zuhant hétfőn Délkelet-Spanyolország partjainak közelében a spanyol hadsereg egy harci repülőgépe, a pilótának sikerült a becsapódás előtt katapultálnia a járműből – jelentette be a védelmi minisztérium.

repülő
Fotó: wikipedia.com

Mentőhajók indultak a pilóta keresésére. A gépet gyakorlatozás közben érte a baleset. Videofelvételeken látszik, ahogy orral előre a tengerbe zuhan, nem messze Manga del Mar Menor üdülőhely strandjától.

A C-101-es típusú gép lezuhanásának okai egyelőre ismeretlenek. Az rt.com úgy tudja, a közeli légibázis egyik kiképzőtisztje vezette a szerencsétlenül járt repülőt. A géptítpust egyébként a '70-es évek óta használja a spanyol hadsereg pilótakiképző programja.

Percekkel ezelőtt jelentette az MTI, hogy hiába kataputált a pilóta a zuhanó repülőgépből, nem élte túl a balesetet, a spanyol mentőcsapatok megtalálták a holttestét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.