2022. február 21., 10:12

Nagymácsédon emlékezett Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára az államfő

Nagymácsédon emlékezett meg Zuzana Čaputová köztársasági elnök a négy éve meggyilkolt oknyomozó újságíróról, Ján Kuciakról, és menyasszonyáról, Martina Kušnírováról.

Az államfő virágot helyezett el, és gyertyát gyújtott annak a háznak a kerítésénél, ahol a fiatal párt 2018-ban meggyilkolták.
Fotó: TASR
Az államfő virágot helyezett el, és gyertyát gyújtott annak a háznak a kerítésénél, ahol a fiatal párt 2018-ban meggyilkolták

Az államfő virágot helyezett el, és gyertyát gyújtott annak a háznak a kerítésénél, ahol a fiatal párt 2018-ban meggyilkolták. 

A megemlékezést követően Čaputová elmondta: "Ján és Martinát azért ölték meg, mert Ján a munkája során a korrupcióval, és a hatalommal való visszaéléssel foglalkozott. Azért ölték meg őket, mert olyan dolgokkal foglalkoztak, amelyek mindannyiunkat érintenek.  Négy éve talán elegendő volt ahhoz, hogy a család és a közeli hozzátartozóik, kollégáik fájdalmát mérsékelje, de meg nem gyógyította. Nagyon fontos, hogy a gyilkosság elkövetőit elítélték, de az igazságosság szempontjából fontos, hogy a gyilkosság megrendelőit elítéljék. Négy éve egy ország fogott össze a tisztességes és igazságos Szlovákiáért."

Az államfő emlékeztetett, az elmúlt hetekben az országban elszaporodtak elleni fizikai támadást is szóbeli fenyegetések előzték meg. Ezért kell ezt azelőtt megállítanunk, mielőtt késő lenne. Ellenkező esetben Ján és Martina üzenete hiábavaló volna" – zárta nyilatkozatát Zuzana Čaputová

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.