2019. augusztus 27., 11:03

Nagy József a Híd tegnapi döntése után: "Nem szándékozom indulni pártom önálló listáján"

Nem ért egyet pártja tegnapi döntésével, ezért nem kíván indulni a Híd önálló listáján Nagy József, korábbi EP-képviselő - mindezt a Híd meghatározó politikusa közösségi oldalán jelentette be. Nagy József a ma7.sk kérdésére elárulta, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy más párt listáján szerepeljen a neve. 

Nagy József
Fotó: TASR
Rengeteg jó dolgot értünk el, de hibás döntésekből is volt elég. A tegnapi, a szlovákiai magyarok legfontosabb közösségi érdekét vesztette szem elől, a józan ész diktálta közakarat ellen, a politikai kényszerhelyzetet mellőzve, még ha az első látásra kedvez is a demokráciának. Ami engem illet, nem szándékozom indulni a Híd önálló listáján

- írta közösségi oldalán Nagy József, a Híd elnökségi tagja, korábbi EP-képviselője.

A politikus a ma7.sk megkeresésére elmondta, döntése egyelőre nem jelenti azt, hogy kilép a Híd pártból, azt azonban el tudja képzelni, hogy más párt vagy pártszövetség listáján szerepelni fog a neve. Arról, hogy milyen lehetséges pártok jöhetnek szóba, nem árult el részleteket.

Hozzátette: az, hogy nem kíván indulni a Híd önálló listáján, az a személyes döntése, így arra sem kívánt választ adni, hogy pártjából lesznek-e követői.

Úgy gondolom, hamar véget értek a tárgyalások, pedig nagy szükség lett volna az egyezségre, és arra, hogy megtaláljuk az együttműködés lehetőségét.

"Mostani döntésem összefüggésben van azzal is, hogy nem szeretném, hogy valaki a jövőben rám süsse, a parlamenti listás helyért cserébe mondtam le az együttműködésről" - mondta el a ma7.sk-nak Nagy József.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.