2019. május 27., 13:14

Nagy József: a Hídnak új koalíciós partnerek után kell néznie, Bugárt nem készülünk leváltani

A Híd EP-listavezetője, Nagy József szerint pártjának a következő parlamenti választások után más partnerek után kell néznie, mint a Smer vagy az SNS. A politikus azonban úgy véli, a Hídnak nem kellene kilépnie a jelenlegi kormánykoalícióból. A politikus nem támogatja az előrehozott választásokat, ahogyan Bugár Béla elnök távozását sem a Híd éléről. 

Nagy József
Fotó: TASR

"Megfizettük annak az árát, hogy tagja vagyunk a jelenlegi kormánykoalíciónak" - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Nagy József, aki öt éves brüsszeli politizálás után kénytelen búcsút inteni az Európai Parlamentnek.

Mint ismert, a Híd mindössze 2,59 százalékot szerzett az EP-választáson, ezzel jócskán elmaradt a legalább egy mandátumot érő öt százalékos küszöbtől.

Nagy József hozzátette: pártja gyenge szerepléséhez hozzájárult a Híd himnuszügyben nyújtott teljesítménye is.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Hídnak nem kellene kilépnie a kormányból, úgy felelt, egy ehhez hasonló lépés - egy évvel a parlamenti választások előtt - hamis gesztus lenne a részükről. 

Nagy József kizárta annak a lehetőségét is, hogy Bugár Bélát, a Híd elnökét leváltsák a párt éléről. 

Az MKP-val való lehetséges együttműködést firtató kérdésre Nagy azt válaszolta, hogy ezt két feltétel teljesülése esetén tudja elképzelni: ha a másik párt tiszteletben fogja tartani a Híd sajátosságait és nem fog ragaszkodni az etnikai elven való politizáláshoz, illetve ha elfogadják a jogállamiság demokratikus elvét.

A választási eredményt értékelve Nagy hozzátette: Szlovákiát az Európai Parlamentben Európa-párti erők fogják képviselni, az ĽSNS két jelöltjét kivéve. „Szlovákia képviselete rendben lesz, leszámítva ezt a kettőt” – tette hozzá Marian Kotleba pártjára célozva.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.