2018. augusztus 31., 21:03

Nagy bejelentésre készül Simon Zsolt: zászlót bont a volt miniszter új pártja Komáromban?

Legalábbis erre utal a szlovák állami hírügynökség által közzétett információ, miszerint a volt mezőgazdasági miniszter szombaton, a komáromi Tiszti pavilon épületében sajtótájékoztatót tart új pártja megalakulásáról.

201608101049440.simon1.jpg

A program szerint Simon Zsolt ezen az eseményen mutatja be jövőbeli pártjának előkészítő bizottságát, a párt leendő tagjait, s jelenti be, hogy megkezdik a pártalapításhoz szükséges aláírások gyűjtését.

A komáromi sajtótájékoztatón kiderül az is, hogy mi lesz a Most-Hídtól 2016-ban távozott, jelenleg független parlamenti képviselő új pártjának neve, logója, irányultsága, célkitűzései, valamint szó lesz a párt finanszírozásának kérdéseiről is.

Azt, hogy Simon új párt alapítását fontolgatja, már egy ideje sejteni lehetett, ennek ellenére a pártalapításról először nagy nyilvánosság előtt csak júliusban beszélt. Akkor elárulta azt is, hogy pártja elsősorban azokat a magyar választópolgárokat célozza meg, akiket az MKP nem tud megszólítani, illetve akik időközben csalódtak és eltávolodtak a Most-Hídtól. Szlovákiának ugyanis véleménye szerint változásra van szüksége, az viszont a magyarok szavazatai nélkül most sem megy.

Simon, akinek politikai tevékenysége a magyar választók körében meglehetősen ellentmondásos, hosszabb ideig a Most-Híd második legerősebb embere volt, korábban pedig mezőgazdasági miniszterként dolgozott, s bár az utóbbi két évben független képviselőként kevesebbet szerepelt a médiában, neve a sajtóban jól ismert. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.