2018. október 20., 12:44

Mit tudhat Marián K. Boris Kollárról?

Az ellentmondásos vállalkozó, Marián K., aki korábban Boris Kollárt maffiakapcsolatok vádjával illette, azt is elmondta, olyan dolgokról is tud, amelyeket még nem tett közzé. Erről Juraj Hrabko publicista beszélt a tablet.tv műsorában.

házkutatás Marian Kocner
Fotó: TASR

"Marian K.-t a Gamatex-ügy óta ismerem. Azóta egyetlen alkalommal hívott fel, mégpedig amikor Boris Kollárról és maffiózó barátairól készült képekről beszélgettünk egy televíziós műsorban. Akkor annyit mondott, hogy további ügyekről is tud beszélni, sőt bizonyítékai is vannak Kollárral kapcsolatban."

A NAKA közelmúltban végrehajtott házkutatásai kapcsán Hrabko azt mondta, hogy lehet, de nem feltétlenül van köze ennek Ján Kuciak és partnere meggyilkolásához. - Ez lehet egy másik erőszakos bűncselekmény - mondta.

Azonban az a tény, hogy a nyomozás erőszakos bűncselekmény gyanúja miatt történt, azt jelenti, hogy a nyomozók elég bizonyítékot találtak ahhoz, hogy a bíró engedélyezhesse őket. "Ez abból adódik, hogy a nyomozóknak van valamilyen információjuk Marian K.-val kapcsolatban és meg tudták győzni a bírót" - tette hozzá Hrabko.

"Hogy a rendőrség mit talált a házkutatás során, azt nem tudjuk, meg kell várni a sajtótájékoztatót. Meglátjuk, mit tudnak megerősíteni, mit nem, de az biztos, hogy Marian K. gazdasági bűncselekményeinek gyanúja egyre nagyobb. Egyelőre bízzunk az alapos és igazságos vizsgálatokban. Érdekes lesz megtudni, mit hoztak el a páncélszekrényből."

Hrabko személy szerint nem valószínűsíti, hogy a vállalkozó érzékeny anyagokat tárolt volna otthon. "Az érzékeny és fontos dokumentumokat nem otthon szokták tárolni. Én nem követtem el semmilyen törvényellenest, az újságírói archívumomat mégsem otthon tárolom" - tette hozzá a publicista.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.