2019. július 22., 12:39

Mi lesz veled, felvidéki magyar politika? Őry Péter és Nagy József vitája Gombaszögön - VIDEÓ

Lesz-e vajon újra egységes magyar érdekképviselet a 2020-as parlamenti választások után? Erről a témáról beszélgetett a gombaszögi tábor Ma7-es sátrában Őry Péter, az MKP OT elnöke és Nagy József, a Most-Híd korábbi EP-képviselője. A két párt már folytatott egyeztetéseket, amelyen leszűkítették a lehetséges együttműködés lehetőségeit. Nézze velünk újra a vitafórum teljes anyagát.

mkp-hid-vita
Fotó: ma7

A vitát Langschadl Mátyás, a ma7 hírportál vezető szerkesztője vezette. A vita során arra keresték a választ, hogyan készül a két párt a 2020-as választásokra, illetve a vitapartnerek milyen felelősséget látnak a szlovákiai magyar választópolgárok között tapasztalható komoly méreteket öltött bizalmatlanság kapcsán.

Nagy József szerint arról kellene beszélni, a választókkal szemben hogyan viselkedtek az egyes pártok. Úgy véli, a jövő szempontjából azt kellene nézni, ami minket összeköt, a pártok mellett a civil szervezeteket, egyéneket is, akik számára fontos, lesz-e politikai képviselete a szlovákiai magyarságnak.

Őry Péter leszögezte, a honi magyarság jövője, jövőképe nem pártpolitikai, hanem érdekképviseleti és tartalmi kérdés. Amennyiben az egyes pártok személyi kérdésként tekintenek az összefogási listára, abba bele van kódolva a kudarc. Az MKP vezető politikusai elmondása szerint hajlandóak a visszalépésre, ugyanezt várják a választók a Most-Híd párt vezetőitől is.

Nézze velünk a vitafórumot!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.