2019. július 16., 14:16

Mi is ott vagyunk Gombaszögön: ezeket a programokat kínáljuk a Ma7-sátorban

A kedd délelőtti megnyitóval kezdetét vette a Gombaszögi Nyári Tábor, délután pedig a Ma7 médiacsalád sátrában is megkezdődik a beszélgetések, viták és előadások sora. Ezeket a programokat kínáljuk!

ma_7_sator_gombaszog.jpg

Az első napon, kedden 15:00 órától Nagy Emese beszélget a Hazajáró egyik ötletgazdájával, Kenyeres Oszkárral nemzetről, hazáról, értékeinkről és sok minden másról, majd 16:00 órától Huth Gergely és Dévényi István vitázik a magyarországi sajtóban tapasztalható szembenállásról.

Szerdán 13:00 órától Kozma-Vízkeleti Dániel párterapeuta tart előadást Örökké szeretni fogsz? címmel az állandóságról és a változatosságról a párkapcsolatokban. 14:00 órától Köves Alexandra, a Corvinus Egyetem adjunktusa beszél gazdaságról, ökológiáról, lokalitásról, majd 15:00 órától Bukovszky László és Horony Ákos vitázik a kétnyelvűségről, 16:00 órától pedig Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társasága elnöke és Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója beszélget az írók háza táján kialakult indulatokról.

Csütörtökön 11:00 órától Beneda Attila, az EMMI helyettes államtitkára és Zupko Mária családpolitikus beszélget az új trendekről a családpolitikában, 12:00-től Antalik Imre, a SJE GTK dékánhelyettese előadásában Szlovákia gazdasági kihívásai kerülnek terítékre, majd a kormány és a civil szféra együttműködéséről értekezik Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, valamint Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke. 15:00 órától Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Őry Péter, az MKP OT elnöke beszélget az autonómiáról mint európai megoldásról, 16:00 órától az érdeklődők Sztruhár Izrael Diána és Sztruhár György Út a végtelenbe című filmjét tekinthetik meg, majd beszélgetés következik Esterházy Jánosról a film alkotóival, valamint Pawel Cebula posztulátorral és Molnár Imre történésszel.

Pénteken is 11:00 órától kezdődik a program a Ma7 sátorban. Elsőként Berényi József Nagyszombat megye és Csenger Tibor Nyitra megye alelnöke ad betekintést abba, milyenek az említett megyék magyar szemmel. Ezt követően Őry Péter és Nagy József próbál meg választ adni arra, hogy milyen irányban haladjon tovább a válaszút előtt álló felvidéki magyar politika. 13:00 órától a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából lesz beszélgetés az akkori történések formálóival, mégpedig Deutsch Tamással, Duray Miklóssal és Berényi Józseffel. 15:00 órától Németh Szilárd honvédelmi államtitkár az újraértelmezett honvédelem kihívásairól fog szólni, majd a nap zárásaként egy könnyedebb hangvételű beszélgetés során a Felvidékről indult Bugár Anna és Száraz Dénes színművész lesz a sátor vendége.

Szombaton délben Újraformálódó Európa címmel Kiszelly Zoltán politológus előadásával kezdődik a Ma7 sátor utolsó napi programja. Ezután Ablonczy Balázs és Hatos Pál történész beszélget a 1918-as őszirózsás forradalomról, annak hatásáról, Trianon előzményeiről, majd 14:00 órától a felvidéki magyar közoktatás helyzete kerül terítékre Prékop Mária, az oktatási minisztérium kisebbségi főosztályának vezetője, Fodor Attila, a Comenius Pedagógiai Intézet igazgatója és Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója közreműködésével. A gombaszögi beszélgetések sora a Szarka családdal zárul, akik Három az egyben címmel a muzsika, a gasztronómia és a divat területén szerzett tapasztalataikról mesélnek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.