HIRDETÉS

Megáldották az egyházi óvodát Dunaszerdahelyen

hirek.sk 2017. október 10., 09:15
DUNASZERDAHELY. A magyar tanítási nyelvű dunaszerdahelyi Szent János Egyházi Alapiskola mellett egyházi óvoda létesült, amelyet Orosch János nagyszombati érsek áldott meg a múlt héten.

Orosch János érsek az óvoda megáldása előtt szentmisét mutatott be a helyi plébániatemplomban. Az ünnepen részt vettek a nagyszombati érseki hivatal tagjai, Kiss Róbert kanonok, püspöki helynök, Ján Hallon igazgató, Jana Brnová közgazdász, Szakál László esperes, plébános, a dunaszerdahelyi kerület esperese, Parák Lázsló esperes, plébános, az egyházi iskola tanára, valamint a városi képviselő-testület tagjai, az egyházi iskolák igazgatói, a Szent János-iskola pedagógusai, diákjai és szüleik.

A vendégeket az iskola igazgatónője üdvözölte, aki köszönetet mondott minden segítségért és támogatásért, de elsősorban a Jóistennek adott hálát, aki mindvégig az intézmény közössége mellett állt és nem engedte, hogy céljukat feladják, elcsüggedjenek.

Az érsek beszédében rámutatott az egyházi óvodák küldetésére: a sokoldalú fejlesztő tevékenység mellett elhozzák a kisgyermekek életébe az Úr Jézust.

Az újonnan létesült óvoda megáldása után az iskola diákjai és pedagógusai rövid műsort adtak.

Forrás: Magyar Kurír
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS