Mécs Lászlóra emlékeztek Nagykaposon és Dobóruszkán

hirek.sk 2017. október 17., 15:35
NAGYKAPOS. Az október 14–15-én tartott Mécs László-napok keretében szombaton Dobóruszkában, vasárnap a nagykaposi római katolikus plébániatemplomban emlékeztek meg a papköltőről, a Nagykapos és Vidéke Társulás, valamint a Csemadok nagykaposi alapszervezete szervezésében.

Mécs László 1920 és 1930 között Nagykaposon teljesített lelkipásztori szolgálatot. Emlékére október 15-én Korzenszky Richárd perjel, a Tihanyi Bencés Apátság elöljárója mutatott be ünnepi szentmisét a nagykaposi templomban Susko Mihály plébánossal.

"Mindnyájan Isten meghívottai vagyunk; ne késlekedjünk az Úr hívását elfogadni. Az üdvösség elérése közös feladatunk, támogatnunk kell egymást, felelősek vagyunk egymásért" – hangsúlyozta homíliájában Korzenszky Richárd.

Az emléknap délutánján megkoszorúzták a római katolikus templom előtti téren álló Mécs László-szobrot. Közreműködött az Erdélyi János vegyeskar. A templomban szervezett emlékműsor kezdetén Mécs László Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a Föld című versét, ezt követően a bencés perjel előadását hallgathatták meg az egybegyűltek.

Mécs László bátor volt a maga korában. Lelkesít, hogy merjünk értékrendünk szerint élni, merjünk egy szebb és jobb keresztény Európát létrehozni, melynek elsődleges eszköze a belső megtérés – fogalmazott Korzenszky Richárd. Kiemelte: szükség van olyan vezetőkre – úgy egyháziakra, mint világiakra – akiknek van bátorságuk „vadócba rózsát oltani, hogy szebb legyen a Föld”.

A rendezvény végén Pregitzer Fruzsina Jászai Mari-díjas színművésznő és Bata Hajnalka népdalénekes Mécs László műveiből összeállított, citerakísérettel előadott műsorát hallgathatták meg az emléknap résztvevői.

Forrás: Magyar Kurír
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS