Lemondott a Smer pártigazgatója, az ellenzék szerint azért, mert jó kapcsolatot ápolt Kočnerrel

ma7 | TASR 2019. május 15., 18:42

Már nem Viktor Stromček a Smer-SD pártigazgatója – ezt ő maga erősítette meg. Lemondását a múlt héten jelentette be a párt vezetésének. Stromček egyúttal visszautasítja a sajtóban megjelent, a távozásával kapcsolatos spekulációkat.

Fotó: TASR

„Már 2015-ben bejelentettem, hogy 2018-ban, Közép-Európa legnagyobb befektetési projektjének sikeres megvalósítása után távozom a közéletből és a magánszférában tevékenykedem tovább. A Smer-SD vezetésével való megegyezést követően tavaly ősszel a köztársaságielnök-választás utánra halasztottam a távozásomat” - magyarázta a TASR-nek, és hozzátette, április 30. óta nem ő a pártigazgató.

„Ez az igazság, minden más ok, amivel egyes sajtótermékek előálltak, színtiszta spekuláció – tette hozzá.

A Markíza televízió értesülései szerint Stromček kapcsolatot tartott Marian K. vállalkozóval, akit a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsítanak.

Matovič: Stromček távozik, mert tudta, hogy nyilvánosságra hozzák az SMS-eket

Viktor Stromček azért távozik a Smer-SD pártigazgatói posztjáról, mert tudta, hogy nyilvánosságra hozzák azokat az SMS-eket, amelyeket Marian K. vállalkozóval váltott – állítja Igor Matovič, az OĽaNO elnöke.

Leszögezte, az ilyen hírek megjelenését követően a világon minden politikai párt arra kérné, hogy lépjen ki. Matovič szerint a Smer-SD-nek garantálnia kell, hogy megvizsgálnak „minden egyes eurót”, ami Stromček kezén átment, és ha a vagyona nagyobb, mint a jövedelme, azt az állam lefoglalja.

Ugyanakkor felszólította a főügyészt, vizsgálja meg Stromček vagyonát. Matovič azt is állítja, hogy a kormánypárt igazgatója különféle személyek, például Bödörék üzleti ügyeit is intézte.

Ki kell mondani, ki volt Stromček. Ő volt a Smer-SD Gabriel Palackája"

- mondta, és hozzátette az ország legdrágább projektjeihez volt köze. Példaként említette a nyitrai (Nitra) Land Rovert, ahol szerinte több csalást is elkövettek.

Ez az ember önkényesen döntött Nyitrán arról, ki fog építkezni”

- állította, és hozzátette, körülbelül 100 millió eurót hagytak jóvá a projektre, de az állam 500 millióval többet fektetett be.

Stromček tavaly lett a Smer pártigazgatója, Ján Richter szociális ügyi minisztert váltotta a poszton. Korábban közlekedési államtitkár és a stratégiai parkok kiépítéséért felelős kormánybiztos volt.

0 HOZZÁSZÓLÁS