Különleges búzasör készült XVI. Benedek pápa tiszteletére

hirek.sk 2017. november 05., 17:11
RAYLAND. Különleges búzasört készített XVI. Benedek pápa tiszteletére egy kézműves sörfőzde az Ohio állambeli Raylandben. Az egyedi ízesítésű italt a katolikus társadalomtudósok konferenciája alkalmával mutatták be a közeli Steubenville-ben, ahol hordói áldásban is részesültek.

A Beer-nedict XVI Pint-ifex maximus elnevezésű ital ötlete Londonból származik: a twickenhami St Mary’s katolikus egyetem XVI. Benedekről elnevezett társadalomtudományi intézetének tanárai ezzel szerették volna megünnepelni együttműködésük kezdetének 25. évfordulóját az amerikai katolikus társadalomtudósok egyesületével  (Society of Catholic Social Scientists – SCSS). 

„XVI. Benedek 2010-es londoni útja során egyetemünket is megtisztelte látogatásával, és tudjuk azt is, mennyire értékeli a jó sört – mondta Stephen Bullivant, a St. Mary’s Egyetem XVI. Benedek intézetének vezetője. – Egyértelmű és szellemes választás volt tehát egy egyedi sörkülönlegességgel megünnepelni mind az emeritus pápa 90. születésnapját, mind az amerikai kollégákkal való együttműködés kezdetének 25. évfordulóját.” 

Greg Whiting, az Ohio állambeli Raylandben családi vállalkozásként működő Hightower sörfőzde tulajdonosa elmondta: a „pápai sör” eredeti német recept szerint készült, különlegességét banán- és szegfűszeg-ízesítése adja. „Tiszteljük XVI. Benedek emeritus pápát. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy mi készíthettük el ezt az ünnepi italt” – fogalmazott az üzem vezetője. Hozzátette, hogy nemcsak a receptben követték a német hagyományokat, hanem igyekeztek német alapanyagokat – komlót, malátát és élesztőt – felhasználni. Az egyedi búzasört egyelőre csapolt formában árusítják, de a nagy érdeklődésre való tekintettel dobozos kiszerelést is terveznek. 

A Hightower különlegessége jelenleg piaci rést tölt be: az eddigi „pápai sört” gyártó bajorországi Weideneder sörfőzde 2017 elején vette ki kínálatából a XVI. Benedek pápa megválasztása, 2005 óta gyártott Papst-Biert.

Forrás: Magyar Kurír
0 HOZZÁSZÓLÁS