2018. november 6., 17:48

Kočner a szabadlábra helyezését kérvényezte, ügyvédje szerint az ügyészség szándékosan halogatja a nyomozást

Marian K. vállalkozó kérvényezte a szabadlábra helyezését, amelyet kedden juttatott el az ügyésznek – erősítette meg Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője.

Marián Kočner
Fotó: TASR

„Az ügyész megállapította, hogy a büntetőeljárás részei, tehát a kihallgatások és a bizonyítás folyamata nagyrészt lezárult, gördülékenyen és törvényes keretek között. A letartóztatás azonban egy negyedik büntetőeljárás miatt továbbra is indokolt" – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a gyanúsított vádjai, amelyek szerint az ügyészség szándékosan hosszabbítja meg a vizsgálati szakaszt, az újabb eljárásra való tekintettel tárgytalanok.

A gyanúsított Marian K. ügyvédje szerint az ügyészség szándékosan halogatja a nyomozást. Azt is jelezte, hogy a mai napig nem kaptak indoklást arra, miért helyezték át a gyanúsítottat a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetből az újvároskai (Leopoldov) börtönbe, ahogy arról sem, miért tartottak házkutatásokat a gyanúsítottnál.

Marian K. vállalkozó jelenleg a Markízával kapcsolatos, 70 millió euró értékű váltók miatt van előzetes letartóztatásban. A televízió értékpapírok hamisítása miatt tett feljelentést Marian K. és Pavol R. ellen. A Markíza szerint a váltók hamisak, szerintük ugyanis sem a televízió könyvelésében, sem a váltók előző tulajdonosának könyvelésében nem szerepelnek.

Marian K. letartóztatását június 28-án rendelte el a Legfelsőbb Bíróság. Az ÚŠP ügyésze július 23-án határozatot adott ki a gyanúsított, M. K. vagyoni eszközeinek lefoglalásáról adócsalás és biztosítási csalás gyanúja miatt, ami bizonyos dóvali (Donovaly) ingatlanok átruházásával van összefüggésben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.