lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2020. november 11., 17:35

Kitüntették kolléganőnket - VIDEÓVAL

Magyar állami kitüntetést vehetett át négy felvidéki személyiség tevékenységük elismeréseként, Magyarország Pozsonyi Nagykövetségén, 2020. november 11-én. A járványügyi intézkedéseket figyelembe véve rendkívüli módon, szűk körben zajlott a kitüntetések átadása. Az idei kitüntetettek:  Haják Szabó Mária, a Magyar Rádió felvidéki tudósítója, a médiacsaládunkat is működtető Pro Media Alapítvány kuratóriumának elnöke,  Puss Sándor jezsuita szerzetes, Bréda Tivadar hadisírgondozó és Bodnár Ferenc, Reste község polgármestere.

Galéria
+13 kép a galériában
Fotó: ma7

Pető Tibor, Magyarország pozsonyi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete elsőként Haják Szabó Máriának adta át a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Haják Szabó Mária kitüntetett
Fotó:  ma7
Haják Szabó Máriát a Magyar Rádió felvidéki tudósítójaként ismeri az egész Kárpát-medence hallgatósága. Korábban, 1987-től 2003-ig az egyik meghatározó hangja volt a Szlovák Rádió magyar adásának, majd 2003-től tudósítója a Kossuth Rádiónak, de televíziósként is ismerik a nevét. Tudósítói munkája mellett tevékenységével szerkesztőségünk munkájából is kiveszi a részét, a Ma7 médiacsaládot működtető  Pro Media Alapítvány kuratóriumának elnökeként. Haják Szabó Mária rendkívül  felkészült, témaérzékeny, elemzői adottságokkal rendelkező újságíró. Mikrofonjával ott van a történéseknél, hogy pontos beszámolóival, hangulatos riportjaival, avagy lényegre törő kérdéseivel adjon valós képet mindennapjainkról. Tevékenységével azt szolgálja, hogy a Kárpát-medence minden szegletében tudjanak a felvidéki eseményekről. Munkájában az objektívitás a vezérlő elv. 

A nagykövet beszédében hangsúlyozta, hogy

mindig öröm kitüntetést átadni olyasvalakinek, aki a média eszközeivel tud tenni azért, hogy a felvidéki magyarságot, illetve a határokon túl élő közösségeket informálja az itteni történésekről.

Végezetül arra kérte Haják Szabó Máriát, hogy a jövőben is ugyanilyen lelkesedéssel végezze a munkáját.

Videó:  ma7
Puss Sándor, jezsuita szerzetes hiánypótló tevékenységet folytat, hiszen az egész életét a nehéz sorsú emberek megsegítésének és a fiatalság nevelésének szentelte. Munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át.

A díjazott a kitüntetés átvétele után nehezen találta a szavakat, hiszen úgy érezte,

ezzel a kitüntetéssel nemcsak az ő, hanem az egész egyház tevékenységét ismerték el.

 

Videó:  ma7
Bréda Tivadar hosszú évekig szolgált tűzoltóként, különböző beosztásokban. Eközben 2002-ben már hobbijává, majd elkötelezettségévé vált a hadisírok felkutatása, ebbe a tevékenységbe nagyapja emlékének ápolása miatt kezdett. Munkásságának értékét nagyban emeli, hogy mivel nem létezik  magyar-szlovák hadisírgondozó megállapodás, így elkötelezett önkéntesként hiánypótló tevékenységet folytat. Munkásságát Magyar Arany Érdemkereszttel jutalmazták.
Videó:  ma7
Bodnár Ferenc 1998 óta Reste község polgármestere. Több éves kitartó és küzdelmes polgármesteri munkájának köszönhetően ez a kicsiny község a fejlődés útjára lépett és számos színvonalas kulturális eseménynek adott már otthont. Tevékenységéért a Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át.

Pető Tibor az elismerés átadása után beszédében kiemelte, hogy

Bodnár Ferenc törekvései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ebben a kis faluban az emberek megmaradtak igaz magyarnak. Megköszönte a polgármester áldozatos munkáját, amelynek gyümölcséről saját szemével is meggyőződhetett.

Bodnár Ferenc a kitüntetés átvétele után köszönetet mondott családjának és mindenkinek, aki az elmúlt évek során segítette a munkáját. Kissé elérzékenyülve osztotta meg a hallgatósággal, hogy egy ilyen kitüntetés elfeledteti a nehéz, küzdelmes napokat és erőt ad számára az elkövetkező időszakra.

Videó:  ma7

Mivel az eseményen a korlátozó intézkedések miatt a rokonok, barátok és kollégák sem vehettek részt, az alábbi videók segítségével betekintést adunk az esemény részleteibe:

Videó:  ma7
Videó:  ma7

 

Videó:  ma7
Videó:  ma7

 

Galéria
+13 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.