Kiakadtak: a "szivárványos" szervezetek feljelentést tettek Kotleba óriásplakátjai miatt

ma7 | TASR 2019. február 11., 14:54

Az Emberi Jogi Intézet (Inštitút ľudských práv - IĽP), a Slovak Political Watchdog (SPW) és a Szivárványos Szlovákia (Dúhové Slovensko n.o) civil szervezetek hétfőn feljelentést tettek az ĽSNS párt és annak államfőjelöltje, Marian Kotleba ellen.

Fotó: TASR

Úgy vélik ugyanis, hogy Kotleba "A család férfi és nő. Stop LGBT!" feliratú óriásplakátjai diszkriminációra és az emberi jogok megsértésére szólítanak fel a lakosság egy részének kárára.

"Minden arra utal, hogy megsértették a büntető törvénykönyv 424-es paragrafusát, amely a szexuális irányultság miatti gyűlöletkeltésről szól. Valóban megfontolandó, hogy a Stop LGBT! szókapcsolat nem tekinthető-e bizonyos személyek elleni fizikai támadásra való felszólításnak, tekintettel arra, hogy ki mondja ezt, de az értelmezést a bíróságra hagyom" – mondta Daniel Grejták, az IĽP jogásza.

A civil szervezetek egy petíciót is indítottak, mellyel azt a céget akarják megszólítani, amely bérbe adta a hirdetőfelületet. Azt akarják elérni, hogy távolítsa el a kifogásolt tartalmat. A petíciót az első napon több mint háromezer-ötszázan írták alá.

Képgalériánk:
Fotó: TASR

0 HOZZÁSZÓLÁS