"Rontja hazánk jó nevét": Pellegrini szerint Kiska az ország érdekei fölé helyezi saját politikai ambícióit

ma7 | TASR 2019. május 16., 16:17

Peter Pellegrini miniszterelnök (Smer-SD) szerint Andrej Kiska köztársasági elnök rontja Szlovákia hírnevét. A miniszterelnök ismételten kritizálta az elnököt a szlovákiai belpolitikai helyzetről külföldön tett kijelentései miatt csütörtökön, a parlamenti kérdések órájában.

Fotó: TASR
Nem védi, hanem épp ellenkezőleg, rontja hazánk jó nevét külföldön, és ezt nem fogom tolerálni, soha nem fogom megbocsátani neki, hogy büszke szlovákként így viselkedik hazájával szemben"

- mondta Kiskáról a miniszterelnök.

Úgy tűnik, elnökünk az ország érdekei fölé helyezi saját politikai ambícióit"

- tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy Szlovákia külpolitikai irányultsága terén nem különbözik a véleményük, mindketten egyetértenek abban, hogy az országnak az EU-ban és a NATO-ban van a helye. A belpolitikáról azonban eltér a véleményük.

„Amiről abszolút más a véleményünk, az a belpolitika. Az utóbbi időben egyre gyakrabban lehetünk tanúi, hogy a belpolitikát összekeverik a külpolitikával” – mondta, hozzátéve, hogy a belpolitikai történéseket nem kell összekeverni a külföldiekkel.

A miniszterelnök korábban is kritizálta Kiskát nyilatkozatai miatt, amelyeket a külföldi sajtónak adott. Kiska azt válaszolta a közösségi hálón, hogy nem lehet szemet hunyni a maffia és az állam kapcsolata fölött.

0 HOZZÁSZÓLÁS